UUSIMMAT

Panokset kovenevat: Entinen Donkey Kong -mestari Billy Mitchell vakuuttaa syyttömyyttään videolla

16.04.2018 21:33 Teemu Purhonen

Huijauksesta kiinni jäänyt entinen Donkey Kong -mestari Billy Mitchell on kertonut, että hän pystyy todistamaan syyttömyytensä.

Upea Donkey Kong -draama se jatkaa sakenemistaan.

King of Kong -dokumenttielokuvasta tuttu Billy Mitchell on jäänyt todistettavasti kiinni huijaamisesta. Mitchellillä oli kolikkopelien pisteitä ylläpitävällä listalla useita huipputuloksia, kuten esimerkiksi ensimmäisenä miljoonan pisteen rajan ylitys.

Sittemmin Mitchellin tulokset on poistettu huippulistoilta, eikä hänellä ole enää oikeutta antaa kolikkopelituloksia.

Mitchell on luvannut paljastaa uusia tietoja joiden pitäisi todistaa, ettei hän ole huijannut saavuttaakseen huipputuloksia. Mitchellin mukaan hän pystyy esittämään, kuinka hänen tuloksensa ovat ammattimaisesti ja täysin sääntöjen mukaan hankittuja.

“Kaikki tulee olemaan täysin läpinäkyvää. Kaikki todisteet tulevat esille. Toivon, että minulla olisi todistusaineisto nyt käsillä, jotta voisin näyttämään ne. Mutta niiden hankkimisessa kestää pitkään. Todistajat, asiakirjat ja kaikki muut tullaan antamaan kaikkien saataville”, Mitchell selitti.

King of Kongissa Mitchelliä vastustajana esitetty Donkey Kong -pelaaja Steve Wiebe on ottanut erikoiseen tilanteeseen kantaa.

“Mitä enemmän pohdin King of Kongin aikaisia tapahtumia, sitä enemmän tässä sopassa on järkeä. Mitchell ei silloin suostunut pelaamaan julkisesti kanssani ja hän vaati päättää kenen tulokset ovat aitoja ja kenen tuloksia ei hyväksytä.”

”King of Kongissa annettiin ymmärtää, että Mitchell toimii kolikkopelikilpailujen tuomarina sekä tuloksia ylläpitävän järjestön eräänä johtajana. Kun tämä tieto tuli julkisuuteen, asiat alkoivat loksahdella kohdilleen Mitchellin roolista ja toiminnasta”, Wiebe kertoo.