UUSIMMAT

Pasilan kirjastossa avataan pelikulma

12.09.2013 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Hyviä uutisia Pasilassa asuville! Pasilan kirjaston lasten- ja nuortenosaston monitoimitila muuntuu ensi perjantaina Pelikulmaksi. Kaikenikäisille tarkoitettu pelikulma on avoinna kello 13-18 ja se on varustettu paitsi monipuolisella pelivalikoimalla, myös Oculus Rift –virtuaalilaseilla.

Pelikulmassa on kahtena perjantaina myös Tekniikan museon Commodore 64 ja 8-bittinen Nintendo NES -konsoli, joilla voi matkata 80-luvun pelien pariin. Digitaalisten pelien menneisyyteen voi jatkaa myös museon Pongista Pleikkaan -näyttelyssä.

Pelikulmassa voi pelata kaikenikäisille sallittuja konsoli- ja verkkopelejä sekä perinteisiä ja uudempia lautapelejä. Sään salliessa pelataan myös pihapelejä.

Pelikulman teemapäivät

  • 13.9. Avajaiset
  • 20.9. Urheilu- ja tanssipelit
  • 27.9. Lautapelit
  • 4.10. Retropelit yhteistyössä Tekniikan museon kanssa
  • 11.10. Retropelit yhteistyössä Tekniikan museon kanssa
  • 18.10. Roolipelit

Lisätietoja: Pelikulma

Lisätietoja:  Pasilan kirjasto

Lisää aiheesta

Oculus Rift – tässäkö pelaamisen tulevaisuus? 

Viime vuoden Kickstarter-ilmiö Oculus Rift on yritys ottaa mahtiloikka virtuaalitodellisuuden suuntaan tarjoamalla virtuaalitodellisuuslasit, jotka ovat paitsi teknisesti toimivat, myös hinnoiteltu järkevästi. Virallinen kuluttajaversio laitteesta ilmestyy aikaisintaan ensi vuonna, mutta pääasiassa kehittäjille tarkoitettu prototyyppi on jo saatavilla.

Rautamiehet: Oculus Rift 

Nelinpeli sai käsiinsä kehitysversion Oculus Riftistä ja ajoi laitteen ohjelmistoineen pitkällisen kokeilurumban läpi. Testiin joutuivat niin itse lasit muotoiluneen sekä erivahvuisine linsseineen kuin myös viralliset ja vähemmän viralliset ohjelmistot joita laseille on tällä hetkellä tarjolla.

Keskustelu

Hei! Kuten jutusta käy ilmi, kirjaston Pelikulma on tarkoitettu ihan kaikenikäisille. Pelitapahtumille sopiva monitoimitila sattuu sijaitsemaan Pasilan kirjaston lasten- ja nuortenosaston yhteydessä.

Tekniikan museo tuo retrolaitteensa ja oman asiantuntijansa mukanaan kirjastoon.

Oculus Rift -lasejakin kokeillaan ohjatusti, joten emme usko niiden ihan heti menevän rikki.

Tervetuloa pelaamaan!

Mitä järkeä viedä C64 ja NES tuonne kun ei nykynuori osaa pelaita vanhoilla lengedaarisilla alustoilla ja haukkuvat pelit paskaksi vain siksi kun ne ei ole HD

Pakko mennä huomenna 13.00, koska muksut rikkoo Oculuksen viidessä minuutissa.

Muropaketin uusimmat