Paskasta Atari-pelistä maksettiin 31 600 taalaa

14.04.2010 13:32 | Jukka O. Kauppinen

Voi ihme noiden keräilijöiden kanssa. Ei väliä onko peli hyvä. Vain harvinaisuudella on merkitystä. Sitä parempi, jos peli on ainoa laatuaan. Maailmassa. Kuten teksasilaisen Tanner Sandlinin autotallista löytynyt Atari 2600 -peli Air Raid.

Sandlin näki televisiosta dokumentin pelien keräilystä ja muisteli, että hänellähän saattaisi olla vielä jotain varastossaan. Ja olihan siellä, jokin todella huono peli Atari 2600:lle. Sandlin laittoi sen myyntiin eBayhin ja hymyä riitti, kun voittohuuto oli kivunnut 31 600 dollariin. Ei hullummin, kun lähtöhinta oli vain 50 senttiä.

Löytynyt Air Raid on tiemmä 13. jäljelläoleva kappale kyseistä peliä. Erityisen arvokas tämä kappale on kuitenkin siksi, että se on ainoa säilynyt täydellinen paketti – peleineen, pahvikoteloineen ja ohjekirjoineen.

Peli säilyi yksinkertaisesti siitä syystä, että se oli niin huono ettei sen enempää Sandlin kuin hänen kaverinsakaan viitsineet aikoinaan pelata sitä.

Air Raid – Atari 2600

Air Raidistä maksettu 31 6000 taalaa on toiseksi korkein videopelistä maksettu hinta koskaan. Ennätys on Nintendon NES-konsolille julkaistulla Stadium Events -pelillä, josta maksettiin eBayssä 43 300 dollaria.

Lähde: Man sells old video game for $31,600 after reading CNN.com

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Raid_%28video_game%29

Lisää aiheesta

NES-pelistä maksettiin yli 40 000 dollaria

Lue myös

Arvostelu: Game Room (PC, Xbox 360)

Bioshock 2 -tiimi kehittää uutta X-com-peliä

Korean suosituin urheilulaji skandaalin lomassa: laitonta vedonlyöntiä ja järjestettyjä otteluja

Suomalainen lintupeli on miljoonahitti

Muropaketin uusimmat