Payday 2 -kehittäjä Starbreeze on konkurssin partaalla

03.12.2018 18:20 | Muropaketin toimitus

Monien eri pelien kehittäjänä ja julkaisijana tunnettu ruotsalainen Starbreeze-studio on pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa, eikä konkurssi ole kovin kaukana.

Pelien kehittäjänä ja julkaisijana toimiva Starbreeze on ilmoittanut järjestelevänsä toimintaansa uudelleen, sillä sen varat ovat vähissä. Lisäksi Starbreezen toimitusjohtaja Bo Andersson on eronnut yrityksen palveluksesta. Uutiset tulevat pian sen jälkeen, kun Starbreeze kertoi sijoittajille Overkill’s The Walking Dead -pelin kehnoista myyntiluvuista.

Sen seurauksena Starbreeze on leikkaamassa menojaan, ja ennustettujen tulojen kerrotaan pienentyneen. Heikko taloudellinen tilanne paljastunee kokonaisuudessaan ensi kuussa. Toiminnan uudelleenjärjestely on tavallisesti viimeinen liike ennen konkurssiin ajatumista. Starbreezella onkin rajallinen määrä aikaa saada asiansa kuntoon, uutisoi Pcgamer-julkaisu.

Overkill’s The Walking Deadin vastaanotto oli laimea, ja se menestyi ainoastaan esimerkiksi Kiinassa ja Venäjällä, joissa peliä myydään huomattavasti muita alueita halvemmalla.

Muropaketin uusimmat