Uusimmat

Paypal jäädytti pelifirman rahat, pelifirma vastaa kikkailulla

24.05.2011 12:45 Miikka Lehtonen

Paypal jatkaa valitulla tiellään ja kilpailee maailman paskamaisimman firman palkinnosta. Uusin tämän huomannut on Project Zomboid -tiimi. Isometristä zombi-peliään kehittävä indie-porukka kun aikoi käyttää pelinsä rahoittamisessa Minecraft-mallia, mutta Paypal jäädytti kaikki rahat. Ratkaisu on tietenkin kikkailu.

Project Zomboid on ihan mielenkiintoisen oloinen peli, jossa retrohenkisesti tapetaan zombeja isometrisestä perspektiivistä käsin. Peli on innostanut monia heittämään rahaa tiskiin, vaikka koko teos ei ole vielä edes beta-vaiheessa. Peliä kun myydään samalla periaatteella kuin Mount & Bladea ja Minecraftia: osoita nyt luottamukseksi tiimiin ja osta alpha-versio pikkurahalla, saat kaikki loput pelin versiot ilmaiseksi. Ja hinta nousee versioiden myötä.

So far so good, mutta Paypal teki taas paypalit: heidän mielestään oli aivan anteeksiantamatonta veloittaa rahaa pelistä, joka ei vielä ole valmis, sillä jokuhan voisi haluta rahansa takaisin määrittämättömässä tulevaisuudessa, joten Project Zomboidin rahat pistettiin jäihin. 180 päiväksi ja ilman valitusmahdollisuutta. Tavallista tympeämpi temppu? Ehkä, mutta arkipäivää Paypalissa, jossa asiakaspalvelu on jotain, mitä saattaa tapahtua vahingossa.

Perseily ei lannistanut Project Zomboidin porukkaa, sillä jos he eivät kerran saa myydä alpha-versioita tulevasta pelistään, he myyvät sitten nykyisiä pelejään. Ilmaisena bonuksena jokaisen huikean pelin ostaja saa elinikäisen kopion Project Zomboidista. Nerokasta! Ja kun tarjolla on kuvissa näkyviä mestariteoksia, kukapa ei ostaisi?

Anekdoottina muuten mainittakoon, että idea ei sinänsä ole uusi. Muistan nuoruuden päiviltäni, miten ammattipaini-kasetteja myyneet kauppiaat kiertelivät tekijänoikeusongelmia myymällä kovaan hintaan itse tekemiään paininauhojen kansipapereita. Mukana toimitettiin VHS-nauha, jossa hämmästyttävän tuurin kautta oli jonkun puhtaasti omaan käyttöön tekemä tallenne kyseisestä painitapahtumasta. Nerokasta! Kikkailun ja kekseliään vastakettuilun suurena ystävänä nostan Project Zomboidille hattua.

Lähde: Project Zomboid

Lue myös

DiRT 3 -haastattelu – rallia Suomen kesässä

Dungeon Siege 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (PC)

Testissä pumpattava ajotuoli – se kesti Kauppisenkin!