UUSIMMAT

PC-pelejä Xbox One -konsolilla? Microsoft tutkii asiaa

24.01.2015 18:00 | Juho Anttila

Microsoft on hehkuttanut viime päivinä tulevaa Windows 10 -käyttöjärjestelmäänsä oikein kunnolla. Etenkin pelaajille on tarjolla jos jonkinlaista herkkua paremmista tehoista Xbox One -konsolin ja PC:n väliseen yhteispeliin. Eräs mielenkiintoinen ominaisuus oli Xbox One -pelien pelaaminen PC:llä striimausteknologiaa hyödyntäen.

Konsolipelien pelaaminen PC:n tai tabletin ruudulta voi olla ihan mielenkiintoista, mutta vielä hienompaa olisi päästä PC-peleihin käsiksi konsolin avulla. Microsoft on tähän mennessä esitellyt striimaamista vain toiseen suuntaan, mutta toivoa ei kannata heittää myöskään PC-pelien striimaamisen suhteen.

Microsoftin Mike Ybarra kertoo, että firma tutkii tätäkin vaihtoehtoa aktiivisesti. Ybarran mukaan uutta kerrottavaa aiheen tiimoilta ei vielä ole, mutta asia on työn alla. Myös jo esiteltyä striimausteknologiaa kehitetään edelleen. Tällä hetkellä striimaaminen onnistuu 720p-resoluutiolla ja 30 fps:n ruudunpäivitysnopeudella, mutta tarkoitus on tavoitella 1080p-resoluutiota ja parhaimmillaan jopa 60 fps:n ruudunpäivitysnopeutta. Tavoitellun tasoinen striimausnopeus tosin asettaa myös kodin verkkoratkaisulle tuntuvia nopeusvaatimuksia.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Fable Legends saapuu Xbox Onelle ja Windows 10:lle – moninpeli toimii ristiin

Windows 10:ssä on sisäänrakennettu pelien videokaappaus- ja tallennusohjelma

Windows 10 tukee moninpelaamista eri laitteiden välillä

Keskustelu

@2 Hoituisi, mutta asunnon pohjaratkaisu ja Hallituksen mielipiteet estävät sen(liian pitkä piuha). Tällä hetkellä PS3 on saanut luvan olla telkkarin alla, kun sillä voi katsoa Netflixiä ja elokuvia levyltä niin kivasti. Tulevaisuudessa voisi siis siintää PS3:n korvaaminen Xonella ja nykyisten ominaisuuksien lisäksi pc-pelaaminen olohuoneessa.

@5
Microsoft halunnee vain tappaa PC:n.
Ensin se haluttiin tyhmistää lelupuhelimeksi, nyt sitten konsolipelit ovat tärkeimmät käyttiksen ominaisuudet…

Mutta onhan se tunnettua että ylipalkatuilla johtajille on tapana asustella siellä norsunluutornissa, missä ei happi oikein riitä aivotoiminnoille ja loputkin vähät kuluvat omaa persettä nuollessa, että kuinka hyvä oikein on ja kuinka paljon on ansainnut bonuksia ja palkan lisää.
Markkinoinnissa taas vaatimus onkin kaikkien mahdollisten päihteiden sekakäyttö.

Pikemminkin sinne xboxille pitäis streamata PC:ltä ainakin minun tapauksessa. Tosin Steamin streamaus läppärille toimii oikein hyvin jos haluaa olkkarissa pelata.

Xbox-pelien pelaaminen Xboxilla pc:n kautta striimattuna onkin jostain syystä WINDOWS 10:N OMINAISUUS?? Hivenen harhaanjohtavaa mainontaa, eikö vaan? Ja miksi ihmeessä kukaan haluaisi huvikseen pelata 30fps 720p pelejä vielä input lagilla höystettynä?

MS on jotenkin irtaantununut pc-pelaamisen todellisuudesta.

En oikein nää mitään hyötyä miksi PC-pelit pitäis saada jonkun purkin kautta lagilla kierrätettyä? Ohjaimen saa toimimaan suoraan PC:ssä, ja kuvan saa vietyä vaikka sinne telkkariinkin monella tapaa, jos se on pakko siellä pelata.

@2

Mutta eikös tämä kaikki hoituisi ihan sillä pc:lläkin, eri asia toki jos on jotain yksinoikeus-konsolipelejä..

Tehokas pelikone makuuhuoneeseen ja hinnanalennusten jälkeen Xone olkkariin stream-, -dvd/bluray-, musiikki- ja Netflix-laitteeksi. Kyllä kiitos! Toivottavasti vain MS tajuaa jättää täyden tuen konsolien padeille myös streamauskäytössä..

En oo kuullu vielä mitään huonoa tuosta windows 11
8 ja 10 vaikuttaa molemmat kohtuu kuraselta

Muropaketin uusimmat