PC-pelien suoratoistamisen mobiililaitteille mahdollistava Steam Link on nyt saatavilla myös iOSille

16.05.2019 13:47 | Muropaketin toimitus

Valve on vihdoin julkaissut PC-pelien suoratoistamisen mobiililaitteille mahdollistavan Steam Linkin myös Applen iOS-käyttöjärjestelmälle.

Alun perin Valve esitteli Steam Link -sovelluksen jo vuosi sitten, mutta silloin Apple ei hyväksynyt sitä App Storeen. Nyt riidat on kuitenkin saatu sovittu ja sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupasta.

Muropaketti testasi aiemmin Steam Linkin Android-version. Testissä Steam Link Anywhere osoittautui parhaimmillaan erittäin toimivaksi tavaksi nauttia PC-peleistä matkan päällä:

”Optimiolosuhteissa peleihin oli helppo uppoutua myös puhelimen pienemmällä näytöllä eikä havaittavissa ollut juurikaan peli-iloa vähentäviä ja tavallisesti streamaukseen yhdistettäviä ongelmia, kuten kontrolleihin liittyvää hitautta.” 

Toisaalta pelien suoratoistoon mobiililaitteille liittyy vielä monia käytännön ongelmia, kuten verkkoyhteyden toimivuus. Myös kosketusnäytöllä toimivat kontrollit osoittautuivat kehnoiksi ja erillinen peliohjain lähes välttämättömyydeksi.