PC-pelikehittäjät: ”Windows 8 on katastrofi”

08.08.2012 15:45 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft – ottaja ja antaja. Mutta onko autuaampaa antaa? Vai ottaa? Nyt kuulkaa ollaan ydinkysymysten äärellä, sillä Windows-käyttöjärjestelmän seuraava versio, Windows 8, on jo nyt jäämässä samanlaiseksi väliinputoajaksi kuin Vista aikanaan. Ainakin pelialalla, sillä vaikuttaa siltä että useimmat pelikehittäjät suhtautuvat kasiin kauhulla.

Valven Gabe kuvaili kasia katastrofiksi. Blizzard: ”se ei ole hyvä meille”. Minecraft-Notch: ”tosi paha juttu”.  Stardock: ”Microsoftin strategia on täysin pielessä”. DayZin tekijä: ”näen tässä mahdollisia ongelmia”.

Ja niin edelleen.

Windows 8 on näet paljon muutakin, kuin tableteille optimoitu Metro-käyttöliittymä (jonka nimi jo kiirehdittiin dumppaamaan paskan maineen takia). Kasin pelottavimpia ominaisuuksia on näet käyttöjärjestelmän siirtyminen kohti Apple-tyylistä sulkeutuneisuutta, jossa koneelle voi asentaa vain digitaalisesti allekirjoitettuja ohjelmia ja ohjelmia levitetään suljettujen verkkopalvelujen kautta. Toisin sanoen: etpä enää lataakaan netistä indiekehittäjän pelin beta-versiota tai osta satunnaisia pelejä suoraan pikkufirman nettisivuilta. Tai lataa ilmaispelejä. Tai Assemblyjen demoskabojen tuotoksia.

”Pienelle kehittäjälle avoin ympäristö on valtava etu, kun voimme tuottaa, levittää ja pätsätä tuotteitamme ilman välikäsiä”, alleviivaa Unknown Worlds -studion Hugh Jeremykin.

Indie-skenen kiintotähti Introversionkin on kauhuissaan.

”Vihaan ajatustakin Windowsin sulkemisesta. Mikään ei ole pelottavampaa kuin ajatus siitä, että joka ikinen Windows-ohjelma täytyisi kierrättää Microsoftin hyväksyntäprosessin kautta.”

Ei kovin hyvältä vaikuta, jos pelot toteutuvat edes puolittain.

Lisää pelikehittäjien ajatuksia voi lukea GamesIndustryn oheisesta artikkelista.

Lue juttu: PC Developers On Microsoft’s ”Wrongheaded Strategy” for Windows 8

Windows 8:sta lisää Muropaketissa:

Lue myös

Domen arvosteluviikko 30/2012: Diabolical Pitch, Scania, Steel Battalion, Summer Stars, Theatrhythm, TrackMania 2, 7 Wonders, The Secret World

Googlen aitajuoksu haastaa sormikestävyyden

Maailmanennätys hakusessa: pukeudu pelihahmoksi

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis