UUSIMMAT

Peelot taas vauhdissa: ”Respawn on varmasti maksanut Titanfallin kehujille!”

21.02.2014 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Domen Titanfall-ennakossa sekä Miikka että JOK kehuivat peliä kovasti. Ja ihan perustellusti. Se tuntui hyvältä, näytti hyvältä ja tarjosi omia ideoitakin. Mutta jos pelaajakansan syvimpien rivien peeloimpia edustajia uskotaan, niin kehut perustuvat tietenkin enemmän Respawnin ja EA:n kukkaronnyöreihin kuin oikeisiin mielipiteisiin.

No, sehän ei tietenkään ole mitään uutta, että toimittajia syytetään maksetuiksi mainosapinoiksi. Normipäivä, ei aiheuta reaktioita, jatkakaa.

Silti on kiinnostavaa miettiä, että joidenkin mielestä peleistä kirjoittavat toimittajat ja avustajat olisivat jotenkin eri puolella kuin pelaava yleisö. Kamoon. Mekin olemme pelaajia. Me kirjoitamme peleistä, koska rakastamme pelejä ja pelaamista. Me kirjoitamme sitä, mitä me ajattelemme. Joskus ylistäen, joskus väkevästi dissaten. Ihmiset ovat toki erilaisia ja jokainen kirjoittaja on yksilö, jonka oma mielipide on hänen oma mielipiteensä. Yksi tykkää, toinen ei.

Samaa juttua kummastelee omalta puoleltaan myös Respawn Entertainmentin väki, joka vain yrittää tehdä hyvää peliä – eikä heiltäkään löydy hirveästi ymmärrystä niille, jotka syyttävät firman lahjoneen pelimediaa kirjoittamaan ylistäviä ennakoita.

”Meitä lahjonnasta syyttävät ovat sekopäitä salaliittoteorioineen. Meidän on täytynyt tehdä hirvittävästi töitä, jotta meillä olisi peli, josta joku olisi edes kuullut – saati että kukaan innostuisi siitä ja kirjoittaisi pelistämme jotain.”

”Ymmärrän kyllä, että Titanfall ei ole kaikkien mieleen. On kuitenkin täysin älytöntä väittää, että me lahjoisimme ketään kirjoittamaan siitä ylistäviä juttuja. Tällaiset väitteet ovat suoraan sanoen loukkaavia.”

Domen saama ohjaus Titanfallista ylistämiseen rajoittuu kahden testikoodin saamiseen, ellei tietynlaiseksi määrätietoisen salakavalaksi ohjaukseksi/lahjonnaksi tulkitse koodien mukana tullutta ”hyvää ystävänpäivää!” –toivotusta. Todettakoon myös, ettei toimituksella ole mitään hajua esimerkiksi Titanfallin mahdollisista tulevista mainoskampanjoista saitillamme, koska Domen mainosmyynnistä vastaa ihan oma porukkansa Otavamedian mediamyynnissä. Toisin sanoen, rautalangasta väännettynä: me kirjoitamme mitä meitä huvittaa ja sanomme sen, mitä mieltä olemme. Myös Titanfallista.

Lisätietoja: Respawn kommentoi

Lisää aiheesta

Titanfall –ennakko (PC, Xbox 360, Xbox One)

Keskustelu

Peliä tuli tahkottua useemman päivän betassa ja tykkäsin.
Jotain erinlaista jatkuvaan codi bäfä rintamalle.

Ehkä minut on pleastanut se, että koskaan en ole CoDien moninpelejä pelannut, kun yyhtä’kään en ole omistanut. Muutenkin adhd nettiräiskinnät ei oo mun juttu. Ehkä just siks se Titanfall maistu aika hyvältä, vielä kun konsolilla pääsis testaamaan.

Tuo toinen kuva… mitä sillä äijällä oikein on kädessään?

Sony Defence Forcella lienee myös osuutta asiaan. Vaikka Pleikkarit ovatkin hyviä koneita täynnä loistavaa pelattavaa, on tämä porukka välillä internetin ylivoimaisesti väsyttävimpiä peeloja.

Paras selitys taitaa olla että monet (kuten hieman minä) pitävät tätä vain CoDina titaaneilla.
Siksi eivät voi uskoa tämän olevan hyvä peli.

”Kamoon. Mekin olemme pelaajia. Me kirjoitamme peleistä, koska rakastamme pelejä ja pelaamista.”

Kyllä, kyllä. Erona tietty se, että me ”normipelaajat” maksamme peleistämme rahaa ja tällöin meillä on myös erilainen hinta/laatuajattelu kuin arvostelukappaleensa ilmaiseksi saaneella toimittajalla.

Sen lisäksi toimittajat joutuvat yleensä tekemään arvostelun kohtuu lyhyen peliin tutustumisen perusteella. Joissain peleissä, kuten CoDeissa ehtii vetää yksinpelin läpi ja pelata jokusen tunnin moninpeliä, mutta kertooko se vielä mitään siitä, kuinka pitkään peliä jaksaa pelata ja onko se sitten lopulta ”normipelaajalle” rahansa väärti.

Muuten toki uskon, että ei kukaan joka peleistä tykkää niitä töikseen viitsisi pelata. Sen verran paljon täytyy paskaakin jaksaa pelata, eikä voi vain vetää uninstallia kehiin kun on vartin päästä jo täynnä tuubaa.

No onhan sitä joskus ollut jotain haloota siitä että joku firma on jonku lehden lahjonu kehumaan peliään. ACM esimerkkinä. Joten tästä trollaajat ja vihaajat (vihaa) sitten tietenkin huutelee juurikin tätä että on maksettu mielipide. Itsekkin saatan lukea jostain arvostelun pätkää kun jokin on taivaaseen asti ylistetty peli, kokeilen itse niin ei se omasta mielestä sitä olekkaan. Aina se omakohtainen testaus paras. Toiset tykkää tyttärestä, toiset äidistä. Nii se vaan menee.

Mutta niin, aina pitää olla jonkinlaiset perustelut kannanotossaan. Muuten menee täysin uskottavuus huutelulta. ”Tää on ihan paska” no aijaa miksi se on paska? Tai miksi se on hyvä? Aina perustelut oltava.

Aika ristiriitasta vuodatusta:
”No, sehän ei tietenkään ole mitään uutta, että toimittajia syytetään maksetuiksi mainosapinoiksi. Normipäivä, ei aiheuta reaktioita, jatkakaa.”

Silti tarvetta tälläselle uutisoinnille?
”Peelot taas vauhdissa: ”Respawn on varmasti maksanut Titanfallin kehujille!”

Pohjat dome.

Kaikilla on omat mielipiteensä. Tietenkin kuulostaa houkuttavammalta hankkia peli joka on saanut hyviä arvosteluja ja kehuja, kuin peli jota haukutaan. Mutta eihän se ole oma mielipiteesi, jos luet toisten tekemiä arvosteluja ja tästä syystä en ymmärrä kun jotkut etukäteen haukkuvat pelejä joita eivät ole edes pelanneet; ”Mutta kun netissä luki”. Nyt kaksi peliä ovat nousseet esille muita enemmän tässä asiassa ensimmäinen on juuri Titanfall ja toinen on MGS: Ground Zeroes, jota on kritisoitu sen pituudesta vaikka pienellä etsimisellä löytää, että kaikki lähti alunperin vain yhden lehden läpipeluusta josta ei sen enempää anneta tietoa kuin kuinka nopeaa yksi henkilö on sen pelannut lävitse. Itse kritisoin vasta sitten kun oikeasti näen sen olevan totta, joko omalla peluullani tai jonkun muun pelaavana.

jos murossa vähänkin kirjoittaa positiivisesti niin sielähän heti haukutaan fanipojaksi nykyään

Niin jos sivuuttaa kaikki positiiviset mielipiteet tästä, joita on mm. konsolifin ja neogaf täynnä.

Aika paskahan tämä kuulemma on. Näinhän ovat täällä Murossakin ja muilla Suomenkin foorumeilla betaajat sanoneet.

Ongelma on siinä ettei hyvä, kiinnostava ja todennäköisesti ihan hyvin myyväkin peli -yhtälö sovi tiettyjen ihmisten maailmankuvaan, syystä että tämä on MS-exclu.

Yksinkertaisin selitys tälläkin kertaa se oikea. Media vain tykkää vääristä peleistä ;)

Niin, hyviä pelejähän ei joidenkin mielestä vain voi olla olemassa. Kaikki hyviä arvosanoja saaneet pelit ovat kokeneet samat syytöksen miltei poikkeuksetta näinä vuosina.

Muropaketin uusimmat