UUSIMMAT

Peelot taas vauhdissa: ”Respawn on varmasti maksanut Titanfallin kehujille!”

21.02.2014 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Domen Titanfall-ennakossa sekä Miikka että JOK kehuivat peliä kovasti. Ja ihan perustellusti. Se tuntui hyvältä, näytti hyvältä ja tarjosi omia ideoitakin. Mutta jos pelaajakansan syvimpien rivien peeloimpia edustajia uskotaan, niin kehut perustuvat tietenkin enemmän Respawnin ja EA:n kukkaronnyöreihin kuin oikeisiin mielipiteisiin.

No, sehän ei tietenkään ole mitään uutta, että toimittajia syytetään maksetuiksi mainosapinoiksi. Normipäivä, ei aiheuta reaktioita, jatkakaa.

Silti on kiinnostavaa miettiä, että joidenkin mielestä peleistä kirjoittavat toimittajat ja avustajat olisivat jotenkin eri puolella kuin pelaava yleisö. Kamoon. Mekin olemme pelaajia. Me kirjoitamme peleistä, koska rakastamme pelejä ja pelaamista. Me kirjoitamme sitä, mitä me ajattelemme. Joskus ylistäen, joskus väkevästi dissaten. Ihmiset ovat toki erilaisia ja jokainen kirjoittaja on yksilö, jonka oma mielipide on hänen oma mielipiteensä. Yksi tykkää, toinen ei.

Samaa juttua kummastelee omalta puoleltaan myös Respawn Entertainmentin väki, joka vain yrittää tehdä hyvää peliä – eikä heiltäkään löydy hirveästi ymmärrystä niille, jotka syyttävät firman lahjoneen pelimediaa kirjoittamaan ylistäviä ennakoita.

”Meitä lahjonnasta syyttävät ovat sekopäitä salaliittoteorioineen. Meidän on täytynyt tehdä hirvittävästi töitä, jotta meillä olisi peli, josta joku olisi edes kuullut – saati että kukaan innostuisi siitä ja kirjoittaisi pelistämme jotain.”

”Ymmärrän kyllä, että Titanfall ei ole kaikkien mieleen. On kuitenkin täysin älytöntä väittää, että me lahjoisimme ketään kirjoittamaan siitä ylistäviä juttuja. Tällaiset väitteet ovat suoraan sanoen loukkaavia.”

Domen saama ohjaus Titanfallista ylistämiseen rajoittuu kahden testikoodin saamiseen, ellei tietynlaiseksi määrätietoisen salakavalaksi ohjaukseksi/lahjonnaksi tulkitse koodien mukana tullutta ”hyvää ystävänpäivää!” –toivotusta. Todettakoon myös, ettei toimituksella ole mitään hajua esimerkiksi Titanfallin mahdollisista tulevista mainoskampanjoista saitillamme, koska Domen mainosmyynnistä vastaa ihan oma porukkansa Otavamedian mediamyynnissä. Toisin sanoen, rautalangasta väännettynä: me kirjoitamme mitä meitä huvittaa ja sanomme sen, mitä mieltä olemme. Myös Titanfallista.

Lisätietoja: Respawn kommentoi

Lisää aiheesta

Titanfall –ennakko (PC, Xbox 360, Xbox One)