UUSIMMAT

Pelaa Baldur’s Gatea ja Planescapea puhelimessasi!

30.03.2011 09:00 Miikka Lehtonen

Muistatko vielä Baldur’s Gatet, Planescape: Tormentin ja Icewind Dalen? Itse en juuri viimeksimainitusta perustanut, mutta ne kaksi — tai oikeammin kolme — ensin mainittua luen yhä kaikkien aikojen parhaiden tietokoneroolipelien joukkoon. Ja nyt niitä voi halutessaan pelata puhelimella!

Okei, tiedemiehet eivät ole vielä kehittäneet rakettiautoa, eikä robottihovimestari putsaa parhaillaan kenkiäni. Mutta ei kamalasti harmita, sillä Baldur’s Gatet ja Planescape: Torment pyörivät pelattavasti puhelimessani! Kyse on GemRB-softasta, jolla pystyy ajamaan Infinity Engine -pelejä jos jonkinlaisilla alustoilla. Linux- ja Mac-buildit olivat jo wanha juttu, mutta Android-versio on vähän tuoreempaa kamaa. Pelaamiseen tarvitset puhelimen ja softan ohella pelien datatiedostot, sekä sen verran osaamista, että pystyt editoimaan pari tekstitiedostoa kuntoon.

 

Kuten oheinen video osoittaa, pelit pyörivät sangen muikeasti Desire HD -puhelimella. GemRB:stä löytyy versioita myös muille mobiilikäyttöjärjestelmille. Kunpa joku kehittäisi GemRB:stä iOS-version… ja iPad 2:lle Jailbreakin. Voisin sen jälkeen kuolla onnellisena.

Linkki: GemRB

Lue myös

3D-tyttökuvat nousivat 3DS-hitiksi

EVE Online FanFest 2011 – ”EVE is real”

Star Control -jumalat Paul Reiche III ja Fred Ford haastattelussa

Warhammer 40K: Dawn of War II: Retribution (PC)