Pelaaja teki autostaan toimivan Mario Kart -ohjaimen

26.03.2017 09:06 | Muropaketin toimitus

Gordon Hlavenka -niminen pelaaja teki autostaan toimivan Mario Kart -ohjaimen.

Innokkaan Mario Kart -fanin viritelmä käyttää Chevy Volt -auton lisäksi Rasperry Pi -tietokonetta, joka pyörittää N64-emulaattoria ja siinä olevaa Mario Kartia. Jalopnikin artikkelin mukaan Rasperry Pi on yhdistetty auton OBDII ja CAN -portteihin, joiden kautta autolla tehdyt siirtyvät myös peliin.

Mario Kartin pelaaminen itsessään mukaan hyvin helppoa. Kaasu ja jarru toimivat normaalisti auton polkimista ja ohjaus tapahtuu ohjauspyörää pyörittämällä. Ohjattavan ajokin saa hyppäämään väläyttämällä pitkiä valoja ja pelin sisäisiä tavaroita voi heittää vetämällä pyyhkimien viiksestä.

Kontrollien sovittaminen peliin ei kuitenkaan ollut aivan triviaali prosessi, ja Hlavenkan mukaan varsinkin ohjauksen toteuttaminen tuotti ongelmia. ”Emulaattori tukee ainoastaan yksittäisiä oikealle ja vasemmalle -komentoja, siinä missä auton ohjauspyörä kertoo kuinka kaukana se on keskipisteestä.”

”Ongelma ratkesi kuitenkin, kun koodasimme ratin toimimaan niin, että napin pohjassa pitämisen sijaan ohjauspyörän kääntäminen lähetti vain lyhyen oikealle tai vasemmalle -painalluksen. Tällöin mitä kauemmas pelaaja käänsi rattia sen keskipisteestä, sitä useammin ratti lähetti painalluksia emulaattorille”, Hlavenka kertoo.

Ohjaukseen käytettävän ohjemiston voi haluettaan ladata Githubista.

 
Mario Kart

Kaikki jutut aiheesta