Uusimmat

Pelaaja testasi hitaan suorittimen ja huippunäytönohjaimen yhdistelmää – toisaalta toimii, toisaalta ei

17.04.2023 18:29 Muropaketin toimitus

Miten moderni näytönohjain pärjäilee hitaan suorittimen kaverina? Tätä testasi PC-harrastaja ja youtubettaja RandomGaminginHD.

Suorittimeksi kanava valitsi Pentium Gold G7400 -mallin, ja näytönohjaimeksi modernin, juuri markkinoille saapuneen GeForce RTX 4070 -näytönohjaimen.

LGA 1700 -kantaisessa Pentium Gold G7400 -suorittimessa on vain kaksi fyysistä ydintä ja neljä säiettä, ja suorittimen peruskellotaajuus on 3,7 gigahertsiä. Hinta vuonna 2022 julkaistulla suorittimella on noin satasen luokkaa.

Pelaamisen aikana ruudunpäivitys saattoi olla hyvälläkin tasolla, mutta piikeittäin ruudunpäivitys saattoi laskea kelvottomalle tasolle. Tällaista suorituskykyä voi odottaa mitä enemmän peli on riippuvainen prosessorin suorituskyvystä.

Pelit vaikuttivat toimivan paremmin, jos DLSS 3 oli kytkettynä päälle. Skaalausteknologia vie kuormitusta pois suorittimen kontolta, joka mitä ilmeisimmin parantaa pelikokemusta Pentiumin kanssa. Aina DLSS 3 ei kuitenkaan toiminut pelastajana – näin esimerkiksi Wicher 3:n kohdalla, jonka ruudunpäivitys laski piikeittäin arvoon kolme.

RandomGaminginHD:n kokeiluista voi päätellä ainakin sen, että Pentium voi toimia hyvin joidenkin vaativienkin pelien kanssa. Näin ei kuitenkaan aina ole, joten pelikonetta päivittäessä kannattanee kuitenkin valita ainakin jokseenkin tehokas suoritin ongelmien ja pettymysten välttämiseksi. Alla video.

LUE MYÖS: Nvidia esitteli GeForce RTX 4070 -näytönohjaimen virallisesti

Muropaketin uusimmat