Uusimmat

Pelaajat keräsivät taas toista miljoonaa hyväntekeväisyyteen

11.07.2016 10:00 Miikka Lehtonen

Pelit ja pelaaminen näkyvät mediassa usein huonossa valossa, vaikka kyse on pohjimmiltaan oikein kivasta ja yhdistävästä asiasta. Tästä saatiin hyvä esimerkki taas viime viikolla, jolloin sadat pelaajat ja vapaaehtoiset kokoontuivat järjestämään tapahtuman, jolla hyvä asia sai paljon tukea.

Jo ties kuinka monennetta kertaa järjestetty Summer Games Done Quick -tapahtuma keräsi Minnesotaan satoja pelaajia ja viikon kestävän streamin ääreen lukemattomia katsojia. Täyden viikon kestäneessä tapahtumassa pelattiin pelejä läpi mahdollisimman nopeasti kaikenlaisia kikkoja ja temppuja hyödyntäen. Katsojat tukivat tapahtumaa lahjoituksilla, rahojen mennessä kansainvälisen Doctors Without Borders -järjestön tueksi.

Sunnuntaiaamuna Suomen aikaa päättynyt Summer Games Done Quick 2016 olikin jättimenestys, sillä se tuotti yhteensä yli 1,3 miljoonaa taalaa, jotka siis menevät suoraan Doctors Without Bordersin auttamiseen. Jos tapahtuma tai osat siitä menivät ohi suun, koko roska on katsottavissa Games Done Quick -porukan Twitch-kanavalta ja lähiaikoina myös YouTubesta. Kannattaa katsoa, mainiota ja oikein hauskaa kamaa. Tässä pieni maistiainen viime talvelta.

Speedrunning jatkuu tänä kesänä jo muutaman viikon kuluttua, sillä eurooppalainen European Speedster Association järjestää oman kesätapahtumansa 23.7. alkaen, jolloin tarjolla on taas viikko pelistreamausta. Games Done Quick -porukka on taas vauhdissa tammikuussa 2017, jolloin järjestetään Awesome Games Done Quick 2017.

Lisätietoja: Games Done Quick