Pelaajat rahoittivat Tim Schaferin uuden pelin yhdeksässä tunnissa

09.02.2012 12:37 | Miikka Lehtonen

Double Fine ja Tim Schafer ovat taas uutisissa, toista kertaa muutaman tunnin sisään. Aamulla uutisoimme Double Finen projektista, jossa he pyrkivät keräämään old school -seikkailupelilleen rahoitusta Kickstarterin kanssa. No, eipä siinä tarvinnut kauaa pyrkiä, sillä rahat tulivat kokoon alle yhdeksässä tunnissa, eikä loppua näy.

Kaikki alkoi kahdeksan tuntia ja risat sitten, kun Tim Schafer ilmoitti Twitterissä, että Double Fine yrittää uudenlaista pelikehitystapaa. Mies on kyllästynyt pikkusieluisiin studiopomoihin ja haluaa tehdä sen seikkailupelin, jonka hän ja Ron Gilbert haluavat tehdä. Niinpä mies kääntyi faniensa puoleen. Kickstarterin kautta pelaajat saivat lahjoittaa haluamiaan summia ja saivat 15 taalalla lupauksen siitä, että pelin ilmestyessä he saavat ilmaiskopion. Skaalan yläpäässä taas oli 10 000 taalan lounastreffejä Tim Schaferin kanssa — jonka osti Markus ”Notch” Persson — ja muuta mukavaa.

Tämän jälkeen Tim Schaferin päivä onkin mennyt Twitterissä kyynelehtiessä, sillä pelaajien innostus oli kauniisti sanoen yllättävä. 400 000 taalaa tuli kasaan alle yhdeksässä tunnissa ja potti paukkuu edelleen tauotta ylemmäs. Kirjoitushetkellä kasassa on jo 430 000 taalaa. Loppurahoilla parannellaan peliä, tuunataan Mac-versiota ja muuta mukavaa.

Näin vahvan kokemuksen jälkeen voi myös hyvin käydä niin, että aiemmin läpällä heitellyt ideat Psychonauts 2:n rahoittamisesta crowdsourcingilla voivat toteutua hyvinkin pian. Kuulemma vakavasti rahoituksesta innostunut Notch ja Tim voinevat keskustella asiasta tarkemmin lounaalla, jonka Persson osti Kickstarter-lahjoituksellaan.

Lähde: Kickstarter

Lisää aiheesta

Tim Schafer rahoittaa uuden seikkailupelinsä lahjoituksilla

Lue myös

Commodore: A Company on the Edge – upea historiateos kovissa kansissa

PS Vita -käsikonsolin testailua – osa 4 – ja se oli siinä

Selviytymiskauhua upealla asenteella – ennakossa I Am Alive

Suomalaisen pelialan historiaa, nykypäivää ja huomista

Keskustelu

@8

905k tällä hetkellä, eli 1½h myöhemmin. Saa nähä mitä käy.

Tähän mennessä rahoitusta on kerätty jo yli 800000 dollaria, eli tuplasti alkuperäisen tavoitteen verran. Tehdäänkö sillä sitten tuplasti parempi peli? Mahdotonta sanoa tietysti. Minun puolestani voisivat venyttää pelin kehitysprosessia pidemmäksi ja tehdä pikkaisen isomman pelin jos muut aikataulut sallivat. Parempi kuitenkin että tekevät edelleen pienellä tiimillä.

Tämä on niiiiin positiivinen uutinen/aihe ja toimintamuoto, että tätä täytyy käsitellä lähiaikoina kolumnin tms muodossa. Hymy on ollut koko päivän korvissa. Iron Sky ja Tim Schafer ftw.
-jok

Nyt Timppa väsää nopeasti jotain kälyistä Klick&Playlla ja vetäytyy sapattivuodelle rahoineen. :)

Tämä on juuri syy miksi ACTA:t, SOPA:t ja PIPA:t halutaan niin kärkkäästi isojen yhtiöiden toimesta puskea läpi vaikka väkisin. Tälläinen kun syö heidän kakkuaan ja he pelkäävät asemansa heikkenemistä tai pahimmillaan jopa totaalista tuhoutumista. Huomataan ettei julkaisijaa enää tarvitakkaan välikädeksi kun internet hoitaa asian tehokkaasti.

Eihän pelejä saa tehdä pelaajien ehdoilla. Koska vain isot peliyhtiöt tietävät, mitä pelaajat haluavat.

Tässähän on erinomainen vastaus piratismiin, rahoitetaan pelit niillä jotka niistä ovat kiinnostuneita eikä itketä jos piraatti ei pidäkään pelistä ja jättää ostamatta.

Vois vielä mainita, että ko. seikkalupelille ei löytynyt halukasta julkaisijaa, koska seikkalupeleillä ei mukamas ole enää kysyntää. :D

Eli peliteollisuuden mukaan 400 000 dollaria 9 tunnissa = ei kysyntää.

Nyt jos fiksusti osaavat asettaa uusia tavoitteita&realistia lupauksia paremmista ominaisuuksista niin ehtivät kuukaudessa saada kasaan ties kuinka paljon (vrt. Order of the Stick Kickstartissa.)

Muropaketin uusimmat