UUSIMMAT

Pelaajia uhkaillut kehittäjä sai kenkää Steamistä

18.09.2016 10:00 | Juho Anttila

Pelaajat osaavat olla usein melkoisen armottomia, jos odotettu peli ei vastaa odotuksiin. Siitä huolimatta asiakas on aina asiakas, eikä maksavan asiakkaan kohteleminen ihan miten sattuu käy laatuunsa. Tämän on juuri saanut kokea Digital Homicide, joka vei pelaajien kehnon kohtelun aivan uudelle tasolle.

Digital Homiciden pelit ovat mitä ilmeisimmin melkoista roskaa. Myös pelaajat ovat huomanneet sen ja palaute on ollut tylyä. Internetistä löytyy esimerkiksi ryhmä, joka on nimetty Digital Homiciden Paskapeleiksi. Tämä oli Digital Homicidelle liikaa, sillä firma yritti haastaa 100 Steamin käyttäjää oikeuteen 18 miljoonan summasta. Lisäksi Digital Homicide yritti lakiteitse saada Valven paljastamaan mainittujen käyttäjien oikeat identiteetit.

Valve on reagoinut Digital Homiciden perseilyyn poistamalla kaikki firman pelit Steamistä. Firman puhemiehenä toimineen Doug Lombardin mukaan syynä on vihamielinen käytös Steamin asiakkaita kohtaan. Jo ostetut Digital Homiciden pelit toimivat toki yhä, mutta muuten teokset ovat kadonneet Steamistä.

Digital Homicide on yrittänyt taistella kritiikkiä vastaan lain voimin aiemminkin. Maaliskuussa firma yritti haastaa tunnetun kriitikon, Jim Sterlingin oikeuteen Sterlingin kutsuttua firman Slaughtering House -rääpäisyä mahdollisesti vuoden 2014 huonoimmaksi peliksi. Digital Homicide yritti myös kerätä yhteisörahoitusta mainittua oikeustaistelua varten.

Digital Homiciden puolustukseksi on sanottava, että ainakin firman kotisivuilta löytyvässä tiedossa näytettävien kuvakaappausten perusteella Steam-pelaajat ovat myös ylittäneet hyvän maun rajan pahasti antaessaan palautetta firman peleistä. Siitä huolimatta juuri nyt näyttää siltä, että Digital Homicide pissii omaan pakkiinsa oikein huolella.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: www.digitalhomicide.ninja

Oikeudenkäynnit
Kaikki jutut aiheesta