Pelaajien keskeltä nousi uusi legenda: Leeroy, kaikkien Warcraft-pelaajien sankari

28.05.2005 13:02 | Jukka O. Kauppinen

Aina toisinaan nettiin tupsahtaa jokin ilmiö, joka leviää laajemmaltikin, herättää ihmisissä erilaisia tunteita ja muodostuu laajemmaksikin yleisvitsiksi. Eräs tällainen oli esimerkiksi muutaman vuoden takainen ”All your base are belong to us”. Tuorein villitys on nimeltään ”Leeroy”, joka räjähti ilmiöksi muutama päivä sitten.

Leeroy World of Warcraft -nettiseikkailun pelaaja, epäonnen soturi, joka onnistui säheltämään tilanteen perusteellisen pieleen. Epäonnistuminen oli niin perusteellinen, että siitä kasvoi jo kokonainen pikku kultti – tai ainakin laajalti tunnettu vitsi, joka kasvaa kasvamistaan.

Leeroi on, tai ainakin oli, ritari. Leeroy on kavereineen eräässä luolastossa, jossa poppoo valmistautuu erityisen hankalan hirviölauman listimiseen. Tunteet ovat reippaan positiiviset, kun ryhmän johtajakin arvioi porukan selviytymismahdollisuudet 32,33 prosentiksi.

Mitä tapahtui? Muu ryhmä suunnittelee tehtävää hirviöhuoneen ulkopuolella, mutta Leeroy onkin poissa koneeltaan eikä kuule tai kuuntele mitään. Sitten Leeroy palaakin yhtäkkiä takaisin koneelleen, laukaisee” okei kaverit, tulin takaisin, hoidetaan homma” ja juoksee samantien sisään huoneeseen – yksin – ja saa kaikki hirviöt samantien niskaansa. Kaverit seisovat tyrmistyneenä ulkopuolella, joku huutaa  perään hämmentyneenä ja yllättyneenä ”LEEEEEROYYYY JENNNKIIIINSSSS” ja porukka säntää perään yrittäen pelastaa Leeroyn. Tietysti epäonnistunen. Kaikki kuolevat. Leeroy puolustelee, että ”ei se ollut minun vikani.”

No, näitähän sattuu. Mutta kun pelikaveri otti kaiken videolle ja julkaisi sen nettiin, niin LEEROY JENKINSSS -huuto ja tietysti antisankari itsekin nousivat välittömästi kaikkien huulille. Joku on jo ehtinyt tehdä peliin laajennuspalikan, joka soittaa koneelta LEEROY-samplen aina kun joku kirjoittaa pelissä ”Leeroy Jenkins”. Toinen vintiö on tehnyt huudosta jo club remix -version. Suomessa eräs veikkonen oli ollut pelaamassa sählyä ja revennyt pahemman kerran, kun vastapuolen pelaaja oli ollut pallon kanssa  keskellä kenttää – ja yhtäkkiä huutanut täysillä ”leeeeeeeroooooooyyyyyyy” ja lähtenyt rynnimään kaikkien läpi kohti maalia.

Legendat syntyvät vähästä. Pelimaailmassa, etenkin juuri online-pelien parista, nousee usein sankareita tai sattumia, joille nauretaan yhteisesti ympäri maailmaa. Näistä uusimmaksi nousi Leeroy Jenkins – kaikkien päättömästi ryntäilevien suojelija.

 

Muropaketin uusimmat