Uusimmat

Pelaajien sydämet ovat suuret ja lämpimät

04.12.2009 09:45 Jukka O. Kauppinen

Pelaajia syytetään jatkuvasti milloin mistäkin. Yhteiskunnan moraalin rapautuminen on pelien syytä. Peleistä villiintyneet pelaajat ampuvat kaikki. Jos eivät ammu, niin sitten hakkaavat tai riehuvat. Mainstream-lehdistössä negatiiviset uutiset kyllä yhdistetään heti peleihin, mutta entäpä ne positiiviset? Esimerkiksi se, että pelaajakansa järjestää jatkuvasti suuria hyväntekeväisyystempauksia esimerkiksi lasten ja sairaiden hyväksi?

Ensimmäinen mittava pelaajien hyväntekeväisyystempaus oli Penny Arcade –nettisaitin järjestämä Child’s Play, jossa kerättiin pelejä ja leluja lastensairaaloihin. Tempauksen suosio yllätti kaikki ja yksittäisestä tapahtumasta on laajentunut jo koko Yhdysvaltain kattava vuosittainen valtava hyväntekeväisyysaalto.

Child’s Playhin osallistuu suoraan yli 100 000 lahjoittajaa, minkä ohella esimerkiksi Desert Bus –kampanjan tuotot lahjoitetaan sille. Viimeisin Desert Bus for Hope –kampanja tuotti 132 000 dollaria, kun joukko sekopäisiä mutta suurisydämisiä pelaajia ajoi maailman kamalinta autopeliä lähes kuuden vuorokauden ajan.

Muuallakin osataan. Denverissä nautittiin taannoin jameista, joissa lavalla soitettiin Rock Bandia ja nautittiin muistakin peleistä, kaiken tuoton mennessä lapsille.

Pelit ja pelaajat. Joskus ne voivat olla hyvääkin synnyttävä yhdistelmä.

Lue myös

Call of Dutyt netonneet yli kolme miljardia

Kuukausimaksut myös Guitar Heroon?

Testissä Logitech Wireless Guitar Controller – luksuskitara musiikkipeleihin

Tänään en pääsisi töihin Nintendolle, Mario-Miyamoto mietiskeli