Uusimmat

Pelaaminen ei ole enää lasten hommaa

09.06.2011 14:00 Miikka Lehtonen

Yleisen harhaluulon mukaan pelaaminen on lasten hommaa. Keskimääräinen pelaaja mielletään räkänokkaiseksi esiteiniksi ja jokainen yli 18-vuotias pelaaja saa vähän väliä osakseen epäileviä katseita. Mutta ihan turhaan, sillä nyt tulee raflaava paljastus: jos olet alle 37-vuotias, olet keskimääräistä nuorempi pelaaja!

Amerikkalainen ESA, eli Entertainment Software Association, on tehnyt tutkimuksen pelaajista ja huomannut, että me peliparrat olemme yleisempiä kuin luultiin. Tutkimuksen mukaan keskimääräinen pelaaja kun on 37 vuotta vanha papparainen, joka on pelannut pelejä yli 12 vuotta. Peräti 82% pelaajista on muutenkin täysi-ikäisiä, joten pelaamisesta on todellakin tullut aikuisten harrastus.

Eivätkä yllättävät tulokset tähän lopu, sillä aikuiset naiset muodostavat suuremman osan peliyleisöstä (37%) kuin alle 17-vuotiaat pojat (13%). Yllättäviä tuloksia. Miten nämä sitten selittyvät? No, osittain sillä, että pelaajiksi on laskettu myös ne vanhemmat, jotka pelaavat pelejä lastensa kanssa. Olisi myös kiva tietää, lasketaanko lounastauollaan Angry Birdsiä pelaava sihteeri pelaajaksi, sillä jos näin on, se tietenkin vääristää dataa. Vai vääristääkö? Onko kyse sittenkin siitä, että pelaaminen löytää uusia muotoja ja uusia yleisöjä? Ehkä hardcore-pelaajien osuus piirakasta ei olisikaan oikeasti kutistumassa, vaan koko piirakka kasvamassa?

No, oli miten oli, eihän tämän toki pitäisi ketään yllättää. Videopelit ovat olleet olemassa jo yli 30 vuotta ja monet meistä vanhemmista pelaajistakin ovat pelanneet koko ikänsä. Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.

Lähde: ESA

Lue myös: kaikki E3 2011 -uutiset

Kaikki uutiset: Sivu 1Sivu 2Sivu 3

Kaikki uutisotsikot: Domen arkisto