Pelaisitko APB:tä? No entä ilmaiseksi? Nyt se on mahdollista! Steamissa!

07.12.2011 15:30 | Miikka Lehtonen

Reilu vuosi sitten ilmestynyt APB ei jäänyt monenkaan pelaajan muistoihin, sillä peli taisi tehdä yhden sortin maailmanennätyksen nopeiten kumoon menneenä massiivimoninpelinä. Gangsteriaiheinen räiskintä kun ei verkossa lopulta monta viikkoa viihtynyt ennen kuin firma oli nurin. Nyt peli yrittää uudelleen free to play -mallilla.

Jo jonkin aikaa huhuttu ja puhuttu APB:n avoin beta realisoitui äskettäin, kun peli ilmestyi Steamin valikoimiin. Tiettävästi pelin beta on pyörinyt jo jossain Internetin syövereissä jonkin aikaa, mutta nyt se sai yllättäen kertaluokkaa suuremman yleisön. Kuka tahansa voi siis napata vuosi sitten vaisun vastaanoton saaneen nettiräiskinnän ja ottaa itse selvää siitä, onko pelin oikeudet nimiinsä hankkinut Gamersfirst tehnyt vuoden aikana muutakin kuin pyöritellyt peukkujaan ja nähnyt unta taaloista.

Työn sarkaa olisi riittänyt, sillä kuten Juho Anttila viime vuonna tuumaili…

Hyviä ideoita toki riittää ja parhaimmillaan pelin parissa voi kokea ihan viihdyttäviä hetkiä. Toteutuksen puutteiden vuoksi niitä tulee vastaan vain aivan liian harvoin. Paremmalla teknisellä osaamisella ja runsaammilla resursseilla näistä palikoista olisi voinut syntyä jotain ainutlaatuista. Nyt joudutaan sen sijaan laulamaan sama vanha verkkopelilaulu: Ehkä tästä vielä jotain kuoriutuu, jos pelaajia riittää ja tekijät jaksavat paikata lempilastaan ahkerasti. Nykykunnossaan All Points Bulletin jää ikävä kyllä pettymykseksi.

Miten kävi? No, viiden gigan imuttelun jälkeen se selviää!

Lähde: Steam

Lue myös

Domen arvosteluviikko 48/2011: Zelda Skyward Sword, LOTR War in the North, Trine 2, Star Wars The Old Republic

eDome 11 vuotta sitten: kun Jagged Alliance kakkonen oli ykkönen

Lue tuhansia pelilehtiä ilmaiseksi

Mass Effect 3 – scifijättiläisen tekijät haastattelussa

Muropaketin uusimmat