UUSIMMAT

Pelejä ostettiin joulukuussa kymmenellä miljardilla dollarilla – peliala jatkaa kasvuaan

24.01.2018 23:11 Muropaketin toimitus

Peliala paisuu kuin makoisin pullataikina, sillä joulun aikoihin videopelien digitaalisiin ostoihin käytettiin ällistyttävät kymmenen miljoonaa dollaria.

Peliteollisuutta ruotiva Superdata on ilmoittanut, että joulukuussa pelien digitaalisiin ostoihin käytetty summa kasvoi maailmanlaajuisesti 17:llä prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna. Rahamäärä on valtaisa: 10 miljardia dollaria.

Vielä hurjempia summia odotetaan näkevän tulevaisuudessa, sillä videopeleistä saatujen tulojen odotetaan kasvavan vuoteen 2022 mennessä 230:een miljardiin dollariin.

Joulukuun kasvuun kerrotaan vaikuttaneen mm. PlayerUnknown’s Battlegroundsin ja sen lukuisten kloonien, Call of Duty: WWII:n sekä Grand Theft Auton V:n mittava suosio.

Superdata on lisäksi laskenut, että Monster Hunt: World -peli tulee myymään noin 300,00-600,000 kappaletta. Tosin sen myöhästynyt julkaisu haitannee pelin kokonaismyyntiä. Superdata on myös ottanut selvää Dragon Ball FighterZ -pelin tulevaisuudesta. Yhtiön mukaan peliä kohtaan ei ole sellaista kiinnostusta kuin aiempaa Dragon Ball -peliä kohtaan, joten se tulee myymään ensimmäisenä kuukautenaan maksimissaan 300,000-400,000 digitaalista kopiota.