Uusimmat

Peli-idea-haaste: keksi oma Wii-peli

04.01.2007 17:37 Jukka O. Kauppinen

Wii-konsolin ominaisuudet ja langattomat ohjaimet ovat herättäneet runsaasti hupia laitteen julkaisun jälkeen. Monet ovat tehneet jo omia ohjelmia langattomalle kaukosäätimelle. Mutta mitä kaikkea laitteella vielä voitaisiinkaan tehdä?

Jutustelimme ihmisten kanssa Wiin ja sen ohjaimen erilaisista käyttötavoista ja mielikuvitus intoutui välittömästi pikalaukkaan. Sen innoittamina haastammekin lukijamme pieneen ideointikilpailuun – mitä kaikkea Wiillä voitaisiin tehdä? Millaisen Wii-pelin keksisit?

Esimerkkejä syntyneistä ideoista:

– Linnan juhlat –simulaatio, jossa pelaajan täytyy ensin kätellä sisääntulijoita puoli tuntia ohjainta liikuttamalla ja siirtymällä sitten tanssilattialle? Kaksinpelitilassa toisen pelaajan täytyy tunnistaa sisääntulijat ja huutaa näiden nimi mikrofoniin.

– Linnan juhlien kuokkavieraspeli, jossa pelaajan täytyy huitoa protestikylttiä langattomalla ohjaimella kahden tunnin ajan, väistellä poliiseja ja huutaa mikrofoniin iskulauseita.

– Markku Uusipaavalniemi Extreme Curling 2007 –urheilupeli.

Entä millaisen peli-idean sinä keksisit?

Keksi peli-idea ja kirjoita pelistä mahdollisimman hyvä ja hauska kuvaus. Peli  voi olla yhtä lailla vakavamielinen, jopa toteuttamiskelpoinen tai kaupallisesti toimiva, kuin hassun ja omituisen rajamailla liikkuva pähkähullu idea. Vain mielikuvituksen lento on rajana.

eDomen toimitus käy ideat läpi ja valikoi niistä parhaat jatkoon lukijoiden äänestettäväksi. Mitä kattavammin ja selkeämmin idea on kuvattu, sitä suuremmat mahdollisuudet sillä on.

Sokerina pohjalla…

Paras peli-idea palkitaan vapaavalintaisella Nintendo Wii –pelillä, jonka lahjoittaa Nintendon Suomen edustaja Amo Oy.

Miten osallistut?

Kirjoita peli-ideasi joko keskustelualueen Pelit-osion viestiketjuun tai kommenttina eDomen uutisosiossa olevaan haasteeseen.

Jos sinulla ei ole Plaza-tunnusta, jolla voit kirjautua eDomeen tai MuroBBS:ään, ole hyvä ja muista antaa ideasi yhteydessä myös sähköpostiosoitteesi, mikäli himoitset palkintopeliä. Osoite kannattaa antaa hieman sotketussa muodossa, vaikkapa korvaamalla @-merkki pisteellä, ettei se vain kerää roskapostia. Tai sitten rekisteröidyt Plazalle, jolloin saat tunnuksen jota voit käyttää niin eDomessa, Muropaketissa, MuroBBS:ssä tai millä tahansa muulla Plazan osiolla. Eikä sinulle edes lähetetä mainoksia tai muuta mailisälää, ellet itse halua.

eDomen toimitus käy kertyneet ideat läpi 12.1. ja valitsee niistä sen jälkeen jatkoäänestykseen pääsevät.

Kiitokset ideasta tietysti Suomiscenen iloiselle porukalle.

Lue lisää Wii-konsolista