Peli kuin virastotalo – harmaa ja ankea – miksi petit meidät, oi Insomniac, miksi?

20.06.2013 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Insomniac Games tunnetaan kivoista peleistä. Siksi Miikka Lehtonenkin on nauttinut niistä niin riemuiten. Mitenkäs sitten suu pannaan, kun firma tekee jotain ihan päinvastaista? Ei värikästä, ei hauskaa eikä etenkään iloista…

Fusen tarina on niin pelitarinaa kuin olla voi. Paha terroristijärjestö on siepannut tulevaisuuden huisit superaseet ja uhkaa tuhota niiden kanssa koko maailman. Onneksi neljän kovan kommandon erikoisryhmä on heidän perässään ja lopun kaikki arvaavatkin: ”yllättäviä” petoksia, ”dramaattisia” käänteitä ja ”jännittäviä” kuvioita.

Insomniac on selvästi kuormannut suuren osan pelinsä viehätysvoimasta neljän kommandon ja näiden välisen naljailun harteille. Porukka heittää koko ajan huulta ja kuittailee toisilleen, mikä olisikin varmasti hyvä ja toimiva idea, jos huumori vain olisi hauskaa. Otetaan esimerkki: ryhmä lähtee kiipeämään tikkaita, jolloin mieskommando päästää arvostava hymy naamallaan naisen edelleen. Kiipeilyn aikana naiskommando sitten toteaa, että jos alempana kiipeävä katselee hänen takalistoaan, joku voisi vaikka ampua tämän. Olet ehkä kuullut saman vitsin aiemminkin jossain!

Eikä se siitä sitten kamalasti muutukaan. 90% huumorista tuntuu pyörivän pyllyjen tuijottelun ja toisten ampumisen ympärillä. Hymyilin pelin aikana ehkä kaksi kertaa. Aika heikkoa oletetulta huumoripeliltä. Ja kun huumori ei toimi, pelin oletetusta viehätysvoimasta häviää heti aimo annos. Ja mitäs sitten jääkään jäljelle, ellei virkamiesmäinen oppikirjaesimerkki kolmannen persoonan räiskintäpelistä.

Lue koko arvostelu: Fuse (PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Ratchet & Clank Trilogy (PS3)

Ratchet & Clank: All 4 One (PS3)

Ratchet & Clank: QForce (PS3, PS Vita)

Resistance 3 (PS3)

Muropaketin uusimmat