UUSIMMAT

Peliala aktivoituu myös Pohjois-Karjalassa

10.04.2012 20:30 | Juho Anttila

Peliala on tällä hetkellä suosittu puheenaihe. Kuumaa rautaa taotaan ympäri Suomea. Vaikka ala keskittyykin etelään, on toimintaa viritelty näyttävästi myös niin Ouluun kuin Kajaaniinkin. Väliin jäävä Pohjois-Karjalan maakunta sen sijaan unohtuu monelta.

Toimintaa löytyy kuitenkin myös Joensuusta ja ympäröivistä kunnista. Polte tuoda alueelle ja alalle näkyvyyttä ja uusia yrittäjiä on kova ja paikalliset toimijat etsivätkin kuumeisesti uusia keinoja tuoda myös pohjois-karjalaisen pelikehityksen sanomaa suuren yleisön tietoisuuteen.

Alueella toimii jo useampi yritys, jotka tuottavat muun muassa mobiilipelejä, motion capture -teknologiaa ja opetustarkoituksiin kehitettyjä pelejä. Pelialan koulutusta on tarjolla niin Pohjois-Karjalan Ammattiopistossa kuin myös Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa.

Outokumpulainen yrityshautomo Content Mine tarjoaa aloitteleville pelialan yrityksille tukea ja resursseja, tiukassa yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa. Vastaavaa toimintaa viritellään parhaillaan myös Joensuun Tiedepuiston tiloihin. Maakunnan peliala on kuitenkin yhä kehittyvässä vaiheessa, joten jatkotoimenpiteitä tarvitaan.

Nimellä Pohjois-Karjalan pelialan kehittäminen, selvityshanke -kulkeva EU-rahoitteinen projekti keskittyy alan eri toimijoiden ja sidosryhmien välisen yhteistyön kehittämiseen ja verkostojen luomiseen niin. Vahvemmat verkostot luovat houkuttelevamman toimintaympäristön myös uusille toimijoille.

Projektin puitteissa järjestetään erilaisia workshoppeja, joiden puitteissa paikallista toimintaa pyritään viemään eteenpäin. Seuraava tällainen pidetään 12.-13.4 otsikolla ”Hautomotoiminnan ja yritysten kehittämisen suunnitteluworkshop”.

Kaksipäiväisen tapahtuman asiantuntijavieraina toimivat Recol Gamesista ja erityisesti Remedy Entertainmentista tuttu Samuli Syvähuoko ja Tampereella paikallista Manse Games -projektia vetävä Suvi Latva. Tämän ja vastaavien tilaisuuksien puitteissa tapahtuva asiantuntemuksen jakaminen ja verkostoituminen näkyy toivottavasti tulevaisuudessa yhä useampana suomalaisena pelialan menestystarinana.

Lisätietoja:

Lue myös

Far Cry 3 -ensikosketus osa 2: Massive tykkää liekeistä ja räjähdyksistä

Legend of Grimrock on esikuvilleen uskollinen kasaripeli

MechWarrior: Living Legends on huikea ’Mech-moninpeli

SteelSeries 6Gv2 – jämäkkä ja tarkka mekaaninen pelinäppis