Pelialan johtajat ylipalkattujen listalla: tienaavat vuodessa kymmeniä miljoonia – satoja kertoja rivityöläisiä enemmän

25.02.2019 21:58 | Muropaketin toimitus

 

Tuoreen tutkimuksen mukaan Activision Blizzardin ja Electronic Artsin toimitusjohtajat ansaitsevat vuosittain yli 300 kertaa yritysten keskipalkkaa enemmän.

Gamesindustry-julkaisu on uutisoinut uudesta tutkimuksesta, jossa otetaan selvää kuinka ylipalkattuja eri yritysten johtajat ovat. Analyysi keskittyy ainoastaan yhdysvaltalaisiin liikeyrityksiin.

Tutkimuksen takana on As You Sow -säätiö, joka julkaisee tuloksensa vuosittain. Se tarkastelee palkan lisäksi myös muita keinoja, joilla toimitusjohtajat hankkivat lisätienestiä. Summaa vertaillaan yrityksen työntekijöiden palkkojen keskiarvoon.

Näitä keinoja käyttäen on käynyt ilmi, että Activision Blizzardin Bobby Kotick on eräs yhdysvaltojen peliteollisuuden ylipalkatuista toimitusjohtajista. Kotickin vuosipalkka oli yli 25 miljoonaa euroa, jonka päälle hän sai lisäksi yli 11 miljoonaa. Summa on 306 kertaa enemmän kuin Activision Blizzardin maksama keskivertopalkka.

Electronic Artsin toimitusjohtaja Andrew Wilson puolestaan sai yli 31 miljoonan euron vuosipalkan lisäksi reilut 17 miljoonaa. Electronic Artsin keskivertopalkkaan verrattuna summa on 371-kertainen.

Activision Blizzardilla ei ole koskaan mennyt taloudellisesti niin hyvin kuin nyt, mutta se on siitä huolimatta irtisanonut noin 800 työntekijää. Electronic Arts sen sijaan on käytännössä sulkenut sen australialaisen FireMonkeys-studion.

Yhdysvaltain ylipalkattujen toimitusjohtajien listalta löytyy pelialan ulkopuolelta esimerkiksi Disneyn ja Netflixin toimitusjohtaja. Tutkimuksen pariin pääsee täältä.