Uusimmat

Pelialan myllerrys jatkuu – Kammottavista työolosuhteista syytetty Quantic Dream myytiin

31.08.2022 17:01 Muropaketin toimitus

Detroit: Become Human -kehittäjä Quantic Dream myytiin Diablo Immortal -julkaisija NetEaselle. NetEase oli Quantic Dreamin vähemmistöosakas.

Kiinalainen peliyhtiö NetEase osti ranskalaisen Quantic Dream -peliyhtiön, joka tunnetaan muun muassa Detroit: Become Human -pelistä. NetEase oli aiemmin Quantic Dreamin vähemmistöosakkaana. Asiasta kirjoittaa Eurogamer.

NetEase ei paljastanut summaa, millä se hankki Quantic Dreamin. Kiinalainen yhtiö oli Quantic Dreamin vähemmistöosakkaana vuodesta 2019 saakka, ja Quantic Dream on NetEasen ensimmäinen Euroopassa toimiva pelikehittäjä.

“Quantic Dream jatkaa itsenäisenä kehittäjänä, joka keskittyy kaikille alustoille julkaistavien pelien luojana”, NetEase tiedotti.

Quantic Dreamia syytettiin toksisesta työilmapiiristä, joka salli yhtiössä rehottavan seksismin ja rasismin. Yhtiön perustaja David Cage vastasi äskettäin syytöksiin sanomalla, että kyse on ajojahdista, jonka tarkoitus on saada Quantic Dream näyttämään pahalta.

Ranskalainen media uutisoi vuonna 2018, kuinka Quantic Dreamin alainen muokkasi kuvia kollegoistaan, joissa näiden kasvot oli yhdistetty natsien ja alastomien naisten kehoihin.

Cage sanoi, että syytteet eivät pidä paikkaansa, koska puolet yhtiön johtajista on naisia, ja heillä on erilaisiin seksuaalivähemmistöihin kuuluvat alaisia monissa eri viroissa. Cage selitti, kuinka ulkopuolisten tahojen tekemien tutkimuksien mukaan yhtiö tarjoaa lämminhenkisen työpaikan.

LUE MYÖS: Detroit: Become Human -kehittäjien Star Wars -peli sijoittunee harvakseltaan nähtyyn ajanjaksoon