Uusimmat

Pelien hinnat herättävät kummastusta: Dead Spacen remake-versio maksaa enemmän kuin pelin seuraaja

Kuva: Krafton

07.10.2022 14:40 Muropaketin toimitus

The Callisto Protocol ja Dead Space ilmestyvät reilun kuukauden erolla toisistaan, mutta jälkimmäinen on jostain syystä kalliimpi.

Viime aikoina on uutisoitu paljon pelien hinnoista: monet uudet pelit ovat siirtyneet korkeampaan hintaluokkaan, mutta hinnoissa on myös paljon vaihtelua. Tällä viikolla hämmennystä aiheutti myös se, että Dead Spacen tuleva remake-versio maksaa jostain syystä konsoleille peräti 20 euroa enemmän kuin PC:lle.

Dead Spacen tyyris hinta paljastaa toisenkin kummallisuuden: vaikka kyseessä on remake-versio vanhasta pelistä, se maksaa enemmän kuin joulukuussa ilmestyvä The Callisto Protocol. Pelit vertautuvat helposti toisiinsa, sillä The Callisto Protocolin takana ovat alkuperäisen Dead Spacen kehittäjät, ja pelit jopa näyttävät aika tavalla toisiltaan.

Dead Space maksaa konsoleille 79,99 euroa ja PC:lle 59,99 euroa. The Callisto Protocol on PC:lle saman hintainen, mutta Xbox Series X/S:lle ja PS5:lle se maksaa kympin vähemmän, 69,99 euroa, ja Xbox Onelle ja PS4:lle vielä vähemmän, vain 59,99 euroa.

Mitään ulkopuolisille selkeää syytä hintaeroihin ei ole. Uusien konsolien versiot ovat monissa tapauksissa kalliimpia, mutta miksi Dead Space on ylipäätään selvästi kalliimpi kuin kilpailijansa, voimme vain arvailla. The Callisto Protocolin kehityksen kuvittelisi olleen kalliimpaa, sillä kyseessä on täysin uusi peli, joka on kehitetty tarinaa ja suunnittelua myöten edellisen kolmen vuoden aikana.

The Callisto Protocol ilmestyy 2. joulukuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle. Dead Space puolestaan ilmestyy PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle 27. tammikuuta. Jää nähtäväksi, kumpi peleistä menestyy paremmin ja kumpi osoittautuu pelinä paremmaksi.