Uusimmat

Pelihäirikköä uhkaa viiden vuoden vankilatuomio

09.02.2015 16:45 Jukka O. Kauppinen

Nettitrolleilta ja –häiriköiltä tuppaa välillä unohtumaan yksi ihan pieni asia. Internet ei ole mikään anomuumien paratiisi, vaan kaikki peeloilijat voidaan lähes aina jäljittää, jos oikeasti halutaan. Joskus halutaan, ja sen seurauksena 19-vuotias nettihäirikkö Brandon Wilsonia odottaa toivon mukaan pitkä kakku telkien takana.

Wilson oli olevinaan kovin vitsikäs viime kesänä, ja kiusasi yhtä pelistriimaajaa kutsumalla poliisit tämän kotiin kesken live-pelisession. Wilsonin kuningasidea oli soittaa poliisille ja ilmoittaa murhasta striimaajan kotona.

Lisäksi häirikkö kiusasi samaista striimaajaa ja tämän isää uhkailemalla paljastaa näiden pankki- ja henkilötiedot, sekä ottaa velkaa näiden nimissä.

Poliisiviranomaiset jäljittivät häirikön ja löysivät tämän koneilta todisteita muihinkin kohdistuneista häiriköinneistä ja hyökkäyksistä.

Wilsonia syytetäänkin nyt muun muassa uhkailusta, luvattomasta tunkeutumisesta toisten tietokoneille, huijauksista, identiteettivarkaudesta ja kaupan äälle häiriköinnistä. Jo näistä voidaan tuomita parhaimmillaan viiden vuoden vankeuteen, mutta Wilsonin rikoksista on luvassa lisäsyytteitä kolmen muunkin osavaltion tuomioistuimista.

Vekkulit kekkulit ovat parin viime vuoden aikana keksineet, että perusteettomien hätäsoittojen tekeminen, swattaaminen, on muka hauska kepponen. Se on kuitenkin paitsi äärimmäisen typerää, myös rikollista – eikä ollenkaan niin anonyymiä kuin moni lol-tein-kepposen-häirikkö kuvittelee.

Lähde: Las Vegas man arrested for Naperville ‘swatting’ incident

Lisää aiheesta

Sarkeesianin Feminist Frequency käsittelee tänä vuonna enemmän nettivihaa 

Todellisuus koputti nettihäirikön ovelle  

Feikkiuutinen säväytti: pelihäirikölle 25 vuotta vankeutta 

Häirikkö soitti poliisit, Youtube-striimaaja päätyi rautoihin internet-yleisön edessä