UUSIMMAT

Pelihistorian kulta-ajasta kertova dokumentti haluaisi 100 000 Kickstarter-puntaa

17.03.2013 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen pariskunta Nicola ja Anthony Caulfield haluaisivat tehdä jotain todella kaunista ja tärkeää. Heillä on näet työn alla dokumenttielokuva Iso-Britannian peliteollisuudesta, jonka kantava ajatus on matkata aina vuoden 1979 esihistoriasta nykypäivään saakka. Kaksikko on jo tehnyt paljon upeita haastatteluja todella hienoista ihmisistä, ja luvassa on iso kasa pelihistorian hienouden huipentumaa.

Dokumentti on jo ylittänyt reilusti perustavoitteensa, eli 18 000 punnan rajan. Tekijät toivovat kuitenkin kokonaista 100 000 puntaa, jolloin he heillä on varaa tehdä dokumentistaan neljän ja puolen tunnin mittainen megakokonaisuus, nykyisen kahden ja puolen tunnin mittaisen paketin sijaan.

Monen monituisten brittiläisten pelialan vaikuttajien, megaveteraanien ja tämän päivän supertähtien haastattelujen lisäksi dokkarin musiikkia säveltävät muun muassa Rob Hubbard, Martin Galway ja Ben Daglish.

Geoff Crammond – Video Game Developer

Ian Livingstone – Eureka, Games Workshop & Eidos

Elokuvan pienin tukiannos on 15 puntaa, jolla tukijat saavat leffan latausversion. 20 punnalla saa digilatauksen lisäksi bonus-DVD:n. 645 punnalla muuten saa alkuperäislaatikossa olevan C-64-tietokoneen Hubbardin, Galwayn ja Daglishin nimmareilla.

Lisätietoja: http://www.kickstarter.com/projects/1195082866/from-bedrooms-to-billions