Pelijätti Bethesda pakotti pienen Kickstarter-projektin vaihtamaan nimeään Preyn vuoksi

05.05.2017 13:52 | Muropaketin toimitus

Bethesda Softworks on pakottanut Kickstarterissa rahoitetun Prey for the Gods -pelin vaihtamaan nimeään. Bethesda-johtaja Pete Hinesin mukaan yhtiön oli suojeltava Prey-pelinsä tavaramerkkiä.

Prey for the Gods on Kickstarterissa rahoitettu, Shadow of the Colossus -klassikkopelin (2005) innoittama seikkailu- ja selviytymispeli, jonka on tarkoitus ilmestyä myöhemmin tänä vuonna. Nyt Polygon uutisoi kuitenkin, että peli on muuttanut nimeään: Prey for the Gods onkin nyt Praey for the Gods.

Syynä nimenvaihdokseen on tänään ilmestynyt Arkane Studiosin kehittämä ja pelijätti Bethesda Softworksin julkaisema Prey, joka kuuluu vuoden odotetuimpiin räiskintäpeleihin. Praey for the Godsia kehittävä No Matter Studios kertoi julkisesti vain, että heidän viime vuonna jättämäänsä tavaramerkkihakemusta vastustettiin, eikä asiasta kamppailu ollut heille vaivan arvoista.

”Onneksi saamme säilyttää logomme, mutta kirjoitamme pelin nimen Praey for the Gods”, kehittäjät kertovat.

No Matter Studios ei ole julkisesti nimennyt Bethesdan olleen vastuussa pelin tavaramerkkihakemuksen vastustamisesta, mutta Bethesda-johtaja Pete Hines on jo myöntänyt tämän. Hines kommentoi tapausta Polygonille:

”Jos emme vastusta tavaramerkkiä, otamme sen riskin, että voimme menettää Preyn tavaramerkin, ja sitä emme voi hyväksyä”, Hines selittää. ”Valitettavasti niin tavaramerkkilaki toimii.”

Praey for the Gods ei ole vielä siirtynyt Kickstarter-rahoittajille tarjottuun suljettuun alfa-testaukseen, mutta pelin on virallisesti määrä ilmestyä PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle vielä tämän vuoden aikana.

Virallisen kuvauksen mukaan Praey for the Godsissa pelataan yksinäisellä sankarilla, joka ”lähetään kuolevan maailman laidalle selvittämään päättymättömän talven salaisuutta”. Pelissä taistellaan Shadow of the Colossuksen tapaan suuria vihollisia vastaan, ja samaan aikaan pelaaja joutuu myös kamppailemaan eloonjäämisestä ankarassa ympäristössä.

indiepeli
Kaikki jutut aiheesta