UUSIMMAT

Pelikehittäjä: PS5 ja seuraava Xbox saattavat mullistaa konsolipelaamisen

11.02.2019 17:14 | Muropaketin toimitus | 2

Pelaamisen, ja etenkin konsolipelaamisen, maisema on muuttunut kosolti siitä, kun edellinen konsolisukupolvi ilmestyi. Niinpä uudet pelikonsolit voivat poiketa edeltäjistään hyvinkin paljon.

Headup Gamesin johtohahmo Mark Aldrup on paljastanut, että hänen mielestä PlayStation 5 ja seuraava Xbox tulevat esittelemään pelikonsolihistorian suurimpia muutoksia. Pelien suoratoisto- ja kuukausimaksupalveluiden yleistyessä voi käydä niin, ettei pelikonsoleissa ole enää tarvetta levyasemalle.

Aldrup toteaa, että kehittäjän näkökulmasta katsottuna on toivottavaa, että konsoleissa tulee jälleen kerran olemaan selvä tekninen järjestelmä, joka pysyy samana vuosien ajan. Tämä on ollut eräs konsoleiden suurimmista eduista: kehittäjät voivat keskittyä optimoimaan pelit yhdelle tietylle järjestelmälle, toisin kuin PC:lle ja mobiilialustoille.

Comicbook-julkaisu muistuttaa, etteivät pelialan viimeaikaiset trendit suoratoisto- ja kuukausimaksupalveluista pohjaudu PlayStationin ja Xboxin teknisiin ominaisuuksiin. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka Microsoft ja Sony reagoivat näihin uusiin tuuliin tulevien konsoleidensa osalta.

Uudesta Xboxista ja PlayStation 5:stä saatetaan kuulla jotain virallista jo tämän vuoden aikana. Kuvassa näkyvä PlayStation 5 on kuvamanipulaation tulos, eikä se pohjaudu Sonyn julkaisemiin tietoihin.

Keskustelu

Fyysisyys voittaa aina digitaalisuuden. Mitä sitten, jos netti kaatuu tai kehittäjä menee konkkaan niin ette pelaa pahemmassa tapauksessa. Fyysisen version omistat, mutta jakelija voi katkaista digiversion vaikka kuinka omistaisit sen. Toivon todellakin, että seuraava sukupolvi jatkaa samoilla urilla kuin tähänkin asti.

boss69

Fyysisyys voittaa aina digitaalisuuden. Mitä sitten, jos netti kaatuu tai kehittäjä menee konkkaan niin ette pelaa pahemmassa tapauksessa. Fyysisen version omistat, mutta jakelija voi katkaista digiversion vaikka kuinka omistaisit sen. Toivon todellakin, että seuraava sukupolvi jatkaa samoilla urilla kuin tähänkin asti.

Mitä sitten kun peli vaatii levyn lisäksi 50gt päivityksen toimiakseen. Jos yritys menee konkurssiin niin todennäköisesti palvelimetkin menee kiinni. Jos taas palvelinta pidetään pystyssä sonyn/ms:n toimesta niin todennäköisesti voit ladata myöskin pelin jonka olet ostanut. Tuo fyysisen levyn toimivuus on nykyään aika epävarmaa kun levyllä oleva peli ei ole yleensä toimiva pelkällä levyllä olevilla tiedostoilla.

Oma veikkaus on että sony jatkaa levyaseman käyttöä kun levyt on heidän formaatissaan. MS taas julkaisee molemmat versiot konsolista ja hävittää levyjä tukevat konsolit hiljakseen. Levyjä haalivia pelaajia on vielä monta mutta kumminkin vähenemään päin. Kumpikin valmistaja tietää että ei voi kilpailla hinnallaan "streaming" pelaamista vastaan. Tulevaisuudessa riittää käytännössä nykyisiltään tehoilta oleva 70e android puhelin pelaamiseen, kunhan nettiyhteys on hyvä. Sen sijaan pelaajat joutuvat maksamaan enemmän kuukausimaksua.

Tottakai tuo ottaa vielä hieman aikaa mutta nykyisen tekniikan kehitysvauhtia tuo ei ole kaukana kun katsoo että vielä noin 20-vuotta sitten useimmat pelasivat nettipelejä vielä puhelinmodeemeilla.

Muropaketin uusimmat