Uusimmat

Pelikehittäjä: uusi konsolisukupolvi jää PC:n jalkoihin

01.02.2013 18:00 Miikka Lehtonen

Chris Robertsilla riittää taas muutaman vuoden tauon jälkeen kiirettä. Mies duunaa urakalla Star Citizen -peliään ja siinä sivussa mainostaa projektiaan haastattelujen kautta. Tuoreimmassa haastiksessaan hän ehti puhelemaan myös seuraavasta konsolisukupolvesta.

Roberts on pitkän linjan PC-kehittäjä ja on aina tykännyt kirkkainta kärkeä edustavasta raudasta. Originhan oli aikanaan yksi niitä firmoja, joiden pelit rutiininomaisesti vaativat konehuoneen päivittämistä, jotta ne pyörivät pelattavasti. Strike Commanderkin pisti todistettavasti raavaat miehet itkemään vaatimuksillaan.

Ei olekaan ihme, että mies uskoo edelleen kovaan PC-rautaan, mutta ei niinkään konsoleihin. Monen muun kysymyksen ohella Robertsia haastatellut NowGamers kyseli myös, miten hän uskoo alkavan konsolisukupolven vaikuttavan pelialaan.

”Uskon, että konsolit tulevat olemaan [menossa mukana] ja tekemään ihan hyvin kauppansa, mutta en usko, että uusi konsolisukupolvi tulee olemaan yhtä suuri menestys kuin nykyinen. Minähän voin tältä istumalta rakentaa PC:n, joka on paljon voimakkaampi kuin tänä vuonna julkistettavat konsolit.”

Onko toivo sitten menetetty? Ei toki, Roberts uskoo vain, että konsolit eivät välttämättä ole monelle enää se automaattinen pelialusta. Mutta muutakin käyttöä niille on.

”Mutta näitä konsoleitahan myydään 400 taalalla ja uskon, että konsolit tulevat olemaan entistä enemmän myös olohuoneen mediakeskus. Monet eivät ajattele sitä pelikoneena, vaan mediakeskuksena ja streamauslaitteena. Uskon, että myös PC-puolella, kiitos samanlaisen raudan, monet tahot tulevat kehittelemään samaa ideaa ja näin laskemaan myös media-PC:iden hintoja.”

Joten miten tässä sitten käy? Roberts uskaltaa veikata sitäkin.

”En usko, että konsolivalmistajilla on enää seuraavassa sukupolvessa nykyisen kaltaista hintaetua. Aiemmin ne ottivat miljoonia taaloja takkiin laitekannalla ja tienasivat rahansa sitten ohjelmilla. Sonylla ei ole siihen enää varaa, enkä usko, että Microsoftkaan jaksaa tukea tätä mallia kovin kauaa.

Joten konsolivalmistajat tulevat olemaan samalla lähtöviivalla kaikkien muiden kanssa, olivatpa ne kilpailijat sitten Steam Boxeja tai mitä vain. Ja mikä onkaan sitten se paras alusta? Onko se suljettu ja valvottu alusta, kuten Microsoftilla, Applella tai Sonylla, vai avoin ja vapaa alusta?”

Sitä sopii pohtia, mutta Roberts ei ole suinkaan yksin mielipiteensä kanssa, vaan moni muukin on pohtinut samanlaisia. Moniko on valmis pistämään reilut 400 euroa uuteen pelikonsoliin kun yhä useamman pelurin pelaamiset siirtyvät joko mobiililaitteille (jotka maksavat myös reippaasti ja vievät osansa siitä rajallisesta viihdebudjetista) tai pöytä-PC:ille. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Lähde: NowGamers

Lisää aiheesta

Asiantuntijat: seuraavan sukupolven konsolitkaan eivät piekse PC:tä