UUSIMMAT

Pelikehittäjälegenda Eugene Jarvis vierailee Suomessa

30.01.2015 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Sanooko nimi Eugene Jarvis mitään? Tai sellaiset pelit kuin Defender, Robotron, Stargate, Smash TV, Cruis’n USA, Firepower tai NARC? Syytä olisi, mutta ei se mitään jos kaikki tämä oli ihan hakuammuntaa. Jarvis on näet todella vanhan koulun pelikehittäjä. Niin vanhan, että suuri osa nykypäivän videopeleistä lainaa väkevästi hänen luomuksistaan. Jarvis on näet se mies, joka muun muassa käytännössä keksi nopeatempoiset räiskintäpelit.

Eugene Jarvisia arvostetaan yhä tänään huikeana ohjelmoijana ja taitavana pelisuunnittelijana, jonka Defender- ja Robotron-pelit tönäisivät videopelejä hirveän kiihkeän ja vauhdikkaan räiskintäpelaamisen suuntaan. Niiden rinnalla Pac-Man, Asteroids ja muut varhaiset klassikot tuntuvat loputtomalta sunnuntaisaarnalta.

Sanotaan näin: Jarvis on todellinen supermies. Ja hän tulee Suomeen 12. helmikuuta.

Jarvisin vierailun takana on Housemarque, jonka PlayStation 4:lle julkaisema Resogun lainaa Jarvisin Defenderistä enemmän kuin vähän. Toki taitavasti varioituna ja omannäköiseksi tehtynä. Mutta Defender se on silti!

Jarvis osallistuu Housemarquen järjestämään pelialatapahtumaan, ja herran ajatusmaailmaan sukelletaan sen jälkeen Domessakin.

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Eugene_Jarvis

Kuva: 8-bit Central

Lisää aiheesta

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 3: Blacklight Retribution, Killzone: Shadow Fall, Resogun 

PlayStation 4 -yksinoikeushitti Resogun sai alkunsa jo vuonna 2009 

Suomipeli Resogun nähdään seuraavaksi PS Vita:lla 

Tältä se näyttää: Resogun PlayStation 4:llä, uudestaan! 

Muropaketin uusimmat