Uusimmat

Pelikehittäjät uskovat iPhone 5:een

14.09.2012 15:45 Jukka O. Kauppinen

Applen esittelemä iPhone 5 ei aiheuttanut ihan sitä wau-efektiä, mitä jotkut olivat odottaneet, mutta ainakin pelaajien ja pelikehittäjien näkökulmasta uusi laite vaikuttaa pätevältä. Suurempi näyttö, nopeampi prosessori ja 16:9-suhteessa oleva laajakuvanäyttö tarjoavat pelikehittäjille uusia mahdollisuuksia. Tosin jo julkaistuja pelejä joudutaan nyt päivittämään, jotta ne istuisivat viitosluurin näytölle sievästi.

Gamasutra-lehti kiersi jututtamassa iKehittäjiä ja monien mielestä laitteessa on potentiaalia, mutta samalla pelien kehittämisestä tulee taas pykälää kalliimpaa. Ja missä vaiheessa iPhone 5:n kykyjä ylipäätään kannattaa hyödyntää?

”Lyhyellä tähtäimellä iPhone 5:llä on liian vähän käyttäjiä, että sille kannattaisi tehdä mitään”, muistuttaa muun muassa FreshPlanet-studion johtaja.

iPhone 5:n prosessori on tuplasti nopeampi kuin aiemmissa iPhone-malleissa. Lisäksi luurin näyttö on suurempi sekä fyysisesti että resoluutioltaan. Myös uusi Game Center -ohjelmisto tarjoaa enemmän ominaisuuksia, jotka haastavat kavereita muun muassa keskinäiseen kilpailemiseen pelisaavutksissa.

Lue juttu: iPhone 5: Game developers react

Lisää aiheesta

Nämä kortit uusi iPhone 5 lyö pöytään

iPhone 5 ei ole yhteensopiva nykyisten SIM-korttien kanssa

iPhone 5 saapuu Suomeen 28. syyskuuta, sama hinnoittelu kuin iPhone 4S:ssä

Video: Jenkit ylistävät iPhone 5:ttä, vaikka he todellisuudessa saavat kokeiltavaksi iPhone 4S:n

Lue myös

Silent Hunter Online -haastattelu – yhdessä kohti aavaa merta

Uudistunut Nelinpeli.com avaa ovensa

Ubisoft tykkää RedLynxistä: ”he tuovat meille tuoreita ideoita ja uusia lähestymistapoja”

Yli puolet naispelaajista on joutunut ahdistelluksi