Pelikehittäjät uskovat iPhone 5:een

14.09.2012 15:45 | Jukka O. Kauppinen

Applen esittelemä iPhone 5 ei aiheuttanut ihan sitä wau-efektiä, mitä jotkut olivat odottaneet, mutta ainakin pelaajien ja pelikehittäjien näkökulmasta uusi laite vaikuttaa pätevältä. Suurempi näyttö, nopeampi prosessori ja 16:9-suhteessa oleva laajakuvanäyttö tarjoavat pelikehittäjille uusia mahdollisuuksia. Tosin jo julkaistuja pelejä joudutaan nyt päivittämään, jotta ne istuisivat viitosluurin näytölle sievästi.

Gamasutra-lehti kiersi jututtamassa iKehittäjiä ja monien mielestä laitteessa on potentiaalia, mutta samalla pelien kehittämisestä tulee taas pykälää kalliimpaa. Ja missä vaiheessa iPhone 5:n kykyjä ylipäätään kannattaa hyödyntää?

”Lyhyellä tähtäimellä iPhone 5:llä on liian vähän käyttäjiä, että sille kannattaisi tehdä mitään”, muistuttaa muun muassa FreshPlanet-studion johtaja.

iPhone 5:n prosessori on tuplasti nopeampi kuin aiemmissa iPhone-malleissa. Lisäksi luurin näyttö on suurempi sekä fyysisesti että resoluutioltaan. Myös uusi Game Center -ohjelmisto tarjoaa enemmän ominaisuuksia, jotka haastavat kavereita muun muassa keskinäiseen kilpailemiseen pelisaavutksissa.

Lue juttu: iPhone 5: Game developers react

Lisää aiheesta

Nämä kortit uusi iPhone 5 lyö pöytään

iPhone 5 ei ole yhteensopiva nykyisten SIM-korttien kanssa

iPhone 5 saapuu Suomeen 28. syyskuuta, sama hinnoittelu kuin iPhone 4S:ssä

Video: Jenkit ylistävät iPhone 5:ttä, vaikka he todellisuudessa saavat kokeiltavaksi iPhone 4S:n

Lue myös

Silent Hunter Online -haastattelu – yhdessä kohti aavaa merta

Uudistunut Nelinpeli.com avaa ovensa

Ubisoft tykkää RedLynxistä: ”he tuovat meille tuoreita ideoita ja uusia lähestymistapoja”

Yli puolet naispelaajista on joutunut ahdistelluksi

Keskustelu

Oikeastaa yksi ja sama onko se tuplasti tehokkaampi vai ei (siis kehittäjille ). Suurin iOS-massa ei kuitenkaan ole A6:lla varustettu. Sama kuin pelinkehittäjät tekisi pelin joka toimii VAIN jollain 4x SLI hirviöllä… Ei mitään järkeä.

Jotenkin huvittavaa että kaikki toimittajat nielevät tuon tuplasti nopeamman prosessorin noin helposti vaikkei siitä mitään varsinaisia todisteuta/testejä ole.

”iPhone 5:ssä on potentiaalia,” eli toisin sanoen se tulee myymään kuin häkä, joten sovellusten kehittäminen sille tulee olemaan ainakin jossain vaiheessa kannattavaa. Ei varmasti yhdenkään kännykkäpelin julkaisu ole jäänyt alustan tehoista kiinni. Eihän mitään Crysistä ole edes järkeä alkaa jollekkin 4 tuuman näytölle väsäämään, kun ei se siinä kuitenkaan oikeuksiinsa pääse.

Ei Windows Phonekaan ole kehittäjien ylenkatsoma puhelinten tehojen takia, vaan käyttäjämäärien, jotka ovat vielä melko marginaalisia iOS:iin ja Androidiin verrattuna.

Nyt tullaan taas tähän tilanteeseen, että koska se on uusi niin sille on pakko tehdä jotain… miksi? Yhtä lailla voivat tehdä pelejä jotka toimii muillakin malleilla kuin pelkällä vitosella. Antaa tehojen olla ”puhelimen” käytössä. Ei se peli siitä parane knu graffoja vaan päivitetään. Varsinkin sen tietää tasan tarkkaan, että lisätehot pistetään grafiikkaan eikä esim. AI.

Muropaketin uusimmat