Pelikehittäjistä komediasarja – syytetään seksismistä ja rasismista

03.08.2013 10:00 | Juho Anttila

Dads

Peliala on kasvanut maailmanlaajuisesti sen tason kolossiksi, että sitä käsitellään säännöllisesti myös muissa medioissa. Yksi esimerkki tästä on Fox-kanavan uusi komediasarja, jonka päähenkilöt ovat menestyneitä pelikehittäjiä. Kriitikot eivät vain ole olleet kovin innoissaan sarjan pilotista.

Seth Greenin ja Giovanni Ribisin tähdittämän, nimeä Dads kantavan sitcom-tyyppisen sarjan kämppäkavereina elävien päähenkilöiden elämä muuttuu, kun heidän poliittisesti epäkorrektit isänsä muuttavat asumaan samaan talouteen. Luvassa on kriitikoiden mukaan kakkahuumoria ja vitsejä japanilaisista koulutytöistä.

Kriitikot ovat tyrmänneet sarjan rasistiseksi, sovinistiseksi ja mikä pahinta, ei sitten lainkaan hauskaksi. Sarjan tekijät puolustautuvat toteamalla, että kyse on ironisesta huumorista ja pilkkaa tehdään itse asiassa henkilöhahmojen ennakkoluuloista. Nähtäväksi jää, onko sarja kaikesta huolimatta katsomisen arvoinen ja hyödynnetäänkö päähenkilöiden videopelikytköstä sarjan aikana laajemminkin.

Lähde: DailyMail

Lisää aiheesta

Gladiaattorit nettiareenoilla – päitä poikki ihan ilmaiseksi

EVE Onlinesta tehdään tv-show

Hups, tv-kanava käytti Assassin’s Creediä Syyrian konfliktin uutisointiin