UUSIMMAT

Pelikopteri korjattu: nyt kelvollista peliala-analyysiä kulissien takaa ja tietysti tuoreita pelejä

26.01.2015 13:00 Jukka O. Kauppinen

Ei siihen mennytkään kuin aika monta päivää, mutta Pelikopterin viimeisimmästä jaksosta on lopulta tarjolla versio, jossa on modernit, häikäisevät *stereoäänet*.

Kertauksen vuoksi: Erikoisempien pelattujen pelien ohessa jaksossa käsitellään myös hiukkasen keräilykulttuuria ja retrotapahtumia, mutta pääpaino on tällä kertaa lehdistön omassa toiminnassa – ja etenkin ensikosketus-ennakkoartikkelien tekemisessä. Ensikosketus kun ei ole välttämättä ihan maailman helpoin aihe, sillä peleihin tutustuminen jää usein väkisinkin lyhyeksi ja pintapuoliseksi. Pressimatkoissa on myös omat ongelmansa, etenkin kun fyysinen väsymys ja reissaamisen raskaus yhdistyvät kiireiseen aikatauluun, niin mitäs siitäkään sitten tulee?

 

 

Sitten selityksen makua. Syystä tai toisesta videoeditointiohjelma päätti, että tätä videota ei anneta ulos ns. toimivana. Äänet olivat ja pysyivät vasemmassa kanavassa, teki mitä tahansa. Workflow oli aivan tavanomainen, kuten ennenkin, ja äänet olivat kahdella kanavalla koko ajan, paitsi kunnes videon renderöi. Jokin hämmentävin ja oudoin videoeditointibugi, mitä olen tässä yli vuosikymmenen videopuuhastelujen aikana kokenus. Lopulta otin valmiin videon muistitikulla viikonlopun koittaessa kotiin, rippasin ääniraidan tiedostosta, miksasin vasemman kanavan kahdelle kanavalle ja liitin uuden ääniraidan jo kertaalleen valmiin videon päälle ja renderöin läppärillä.  Kuvan/äänen laatuhan siinä huononi väkisinkin, mutta tulipahan kaksikanavaiset äänet!

Aiempia jaksoja:

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet