Uusimmat

Pelilegenda pettyi Appleen – ”jäimme tappiolle ”

01.07.2016 20:15 Jukka O. Kauppinen

Pelikehittäjälegenda Jeff Minter on jättäytynyt täysin pois Applen pelikehitysmaailmasta. Herran pyörittämä Llamasoft-pelitalo ei näet hyötynyt mitään kahden vuoden urakastaan iOS-pelikehittäjänä.

Jeff Minter on faktuaalisesti pelimaailman mukavin ja sympaattisin herra, jolle toivoisi loputtomasti menestystä. Hän myös tekee leimallisen outoja ja omaperäisiä pelejä, jotka eivät pure kaikkiin. Mutta voih, mobiilipelaajat ovat sen verran omanlaistaan väkeä, ettei minterismi purrut heihin yhtään.

”Lopetimme iOS-pelien tekemisen siksi, että tienasimme niistä todella huonosti. Itse asiassa niin vähän, että menetimme rahaa niitä tekiessämme.”

”Pelit saivat loistavia arvioita pelaajilta ja pelisivuilta, ja sitä luulisi että iOS-laitteiden valtavasta määrästä löytyisi sen verran kiinnostuneita, että meillekin olisi löytynyt tukea. Mutta loppumetreillä emme pystyneet perustelemaan iOS-pelien tekemistä tai niiden tukemista.”

Minter vertaa tienestien määrää viittamalla Sonyn PS Vita -konsolille tekemäänsä TxK-räiskintään:

”Se tuotti meille tuhansia kertoja enemmän rahaa kuin kahden vuoden aikana tekemämme kymmenen iOS-peliä yhteensä.”

Llamasoft ei tue enää iOS-pelejään ja suosittelee, että fanit napsisivat ne jailbreikatuille iPhoneille ja iPadeille. Jos se ei onnistu, niin pelit voi ladata myös ilmaiseksi Android-versioina.

Lähde: Where have all the iOS games gone?

Lisätietoja: Llamasoftin pelejä

Jeff Minter
Kaikki jutut aiheesta