Kun pelinkehitys muuttuu selviytymisseikkailuksi

13.01.2016 10:00 | Miikka Lehtonen

Global Game Jam ja sen osana järjestettävä Finnish Game Jame kokoaa taas parin viikon päästä pelinkehittäjiä yhteen eri puolilla maailmaa. Suomessakin tarjolla tulee olemaan 22 jamituspaikkaa maan eri puolilla, joissa voi kokeilla, miten viikonlopun aikana ehtii tekemään pelin.

Voin kokemuksesta kertoa, että kyseessä on aika haastava — joskin hauska — tavoite, mutta kaikille se ei riitä. Ehei. Tiettävästi ensimmäistä kertaa ikinä muutama hullu nimittäin suuntaa keskelle Lapin erämaata kehittämään pelejä.

Survival Mode -nimellä tunnettuun jamitapahtumaan on kutsuttu suomalaisia veteraanikehittäjiä, jotka pääsevät pelinkehityksen ohella nauttimaan runsaasta lumesta, reippaasta pakkasesta, avantouinnista ja muusta luonnetta rakentavasta puuhasta. ”Ei juoksevaa vettä, ei kunnollista sähkönjakelua tai vakaata Internet-yhteyttä”, viikonloppua mainostetaan. Toivottavasti sisua sitten riittää!

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen erikoinen suomalainen pelijamitempaus, sillä aiempina vuosina suomalaisjamittajat ovat kehittäneet pelejä eri puolilla maata ajavassa bussissa, ratkoneet kvanttifysiikan ongelmia observatoriossa ja planetaariossa sekä leikkineet TV-studion varusteilla. Ja miksipä ei, sillä kuten Finnish Game Jamin edustajat asian ilmaisevat, Suomi lienee maailman innokkainta pelijamituskansaa, ainakin väkilukuun suhteutettuna.

Finnish Game Jame 2016 järjestetään 29. – 31. tammikuuta. Jos ilmoittautuminen on vielä tekemättä, kannattaa pikavauhtia käydä vilkaisemassa, josko läheisellä jamipaikalla olisi vielä tilaa. Kokemus on nimittäin aika hieno, vaikka ei nyt ihan Lapin erämaahan pääsisikään.

Lisätietoja: Survival Mode 
Lisätietoja: FGJ 2016