Pelintekijä pelkää – Windowsista suljettu alusta?

06.03.2016 10:00 | Juho Anttila | 3100

Microsoft on kertonut viime aikoina monenlaisista merkittävistä peliliikkeistä PC- ja Xbox -pelaamisen alueella. Otsikoihin on noussut erityisesti uusi Universal Windows Platform -liike, jolla Microsoft tarkoittaa Xbox One – ja PC -pelien kehittämisen yhdistämistä sisäisesti saman organisaatiorakenteen alle. Samoin Windows Storen tuleva pelitarjonta on herättänyt keskustelua.

Epic Gamesin perustajiin kuuluva Tim Sweeney näkee Microsoftin toiminnassa pelottavia merkkejä. Miehen mukaan Universal Windows Platform on ensimmäinen askel kohti PC-ekosysteemin lukitsemista ja sovelluskaupan monopolisointia. Sweeneyn mukaan kyse on aggressiivisimmasta peliliikkeestä, minkä Microsoft on ikinä tehnyt. Nyt ollaan hyökkäämässä koko PC-pelialaa vastaan.

Sweeneyn suurin huolenaihe on se, että Universal Windows Platform on suljettu konsepti, eikä UWP-sovelluksia voi ladata kuin Windows Storen kautta. Tällä hetkellä asentaminen muutenkin kuin Windows Storen kautta on vielä mahdollista, mutta kyseinen ominaisuus on haudattu syvälle Windowsin asetuksiin ja Microsoft voi poistaa valinnan koska vain.

Xbox-mies Phil Spencer on vastannut Tim Sweeneyn syytöksiin toteamalla, että Universal Windows Platform on avoin alusta, joka en kaikkien kehittäjien käytettävissä ja jota voidaan tukea minkä tahansa latauskaupan kautta. Microsoft aikoo kertoa lisää alustasta myöhemmin tämän kuun aikana. Aika näyttää, kumpi on lähempänä totuutta: tuomiopäivää julistava Tim Sweeney vai tehtävänsäkin puolesta erilaista viestiä lähettävä Spencer.

Lähde: The Guardian

Lähde: Videogamer

Lisää aiheesta

Microsoftin PC-latauskaupan tulevat pelit paljastuivat

Xbox One voi muuttua todelliseksi tehokonsoliksi

Xbox-pomo joutui keskelle Quantum Break -Twitter-myrskyä