Mine Bombersista Gun Bombersiin – 20 vuotta vanhan suomipelin uusi tulkinta

11.03.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Viime vuoden puolella Steamin Greenlight-palveluun saapui Gun Bombers, nykyaikainen tulkinta 20 vuotta vanhasta suomipelihitistä. Greenlight onnistui ja sittemmin peli saatiin myös early access -julkaisuun. Mutta mikä peli, mikä mies, miksi? Löimme nämä kysymykset pelintekijän eteen ja

Jos tänä päivänä suomalaisilla menee lujaa pelirintamalla, niin 90-luku oli vähintään samanlaista kulta-aikaa. Legendaariset pelit kuten Liero, Molez, Wings, Slicks ’n Slide, Triplane Turmoil ja tietenkin Mine Bombers olivat oman kaveripiirin pelatuimpia pelejä. Se oli varsin hulvatonta aikaa, kun saman näppiksen ääreen ahtauduttiin pelaamaan kyynerpäät kolisten.

Alussa kopioimme suoraan Mine Bombersia. Pääsyynä se, että oli pystyttävä luomaan vähintään samanlainen kokemus ja maailma, jotta pelistä voisi tehdä vielä paremman.

Konseptia oli joka tapauksessa pakko modernisoida. Kun testasimme alkuperäistä DOSBoxilla, niin pinnalla oli lähinnä nostalgisuutta. Erinomainen peli aikanaan, mutta ei kukaan meistä sitä jaksaisi tänään kauaa pelata. Päätös tehdä vapaa 360 asteen liikkuminen tarkoitti hiiriohjausta ja siten paikallinen pelaaminen jäisi historiaan. Padiohjausta kokeiltiin, mutta se todettiin testiporukassa liian epätarkaksi.

Kaiken tämän jälkeen yksi suunta oli varma – pelissä on oltava nettipelimahdollisuus. Tähän oli myös käytännön syitä, sillä minä olen Australiassa ja testiporukka Suomessa.

Lue koko artikkeli: Gun Bombers – suomilegendan jälkeläinen toi ysärihitin nykyaikaan

Gun Bombers

Lisää aiheesta

End State – taktista taistelua Suomesta, sisun voimalla

FinnWars – Suomen sodat uutena tietokonepelinä

Hauskasta tv-mainoksesta syntyi klassinen suomipeli – Painterboyn historiaa avattiin Assemblyssä

Interplanetary – planeettojen sotaa suomalaiseen tyyliin

Mine Bombersin jalanjäljillä – uusi suomipeli tekee suomilegendasta entistäkin paremman

Sproggiwood sekoittaa kalevalaista mytologiaa roguelike-seikkailuun

Suuret seikkailupelit – rakkaudella rakkaista peleistä [kirja]

Muropaketin uusimmat