Pelistriimaaja on pian läpäissyt jokaisen NES:lle julkaistun pelin

23.02.2017 20:00 | Muropaketin toimitus

Pelistriimaaja The Mexican Runner on pian läpäissyt kaikki 8-bittisen Nintendon pelit. Kolmivuotinen projekti huipentuu 26. helmikuuta Super Mario Bros. 3:n pelaamiseen.

Vuonna 2014 pelistriimaaja ja pikapelaaja Piotr Delgado Kusielczuk, joka tunnetaan nimimerkillä The Mexican Runner, aloitti mahdottomalta tuntuvan projektin: Hän otti tavoitteekseen pelata läpi joka ikisen Nintendo Entertainment Systemille julkaistun pelin.

Tehtävä ei ole mikään helppo, sillä NES:lle julkaistiin Pohjois-Amerikassa 679 peliä ja PAL-alueella vielä 35 lisää. Kaikkiaan Kusielczukilla oli siis pelattavanaan 714 peliä.

Kotakun mukaan osa peleistä vaati myös huikeita määriä aikaa. Kusielczuk vietti esimerkiksi biljardipeli Championship Poolin (1993) parissa 39 tuntia, ja räiskintäpeli Ikari Warriorsin (1987) läpäisyyn häneltä kului yli 37 tuntia. Mielettömin suoritus oli Miracle Piano Teaching System (1990), joka on nimensä mukaisesti opetuspeli pianonsoittoa varten. Sen läpäisyyn Kusielczukilta meni 91 tuntia.

Lisähaastetta tuotti se, että kaikkia NES-aikakauden pelejä ei voi läpäistä samassa mielessä kuin nykyisiä pelejä. Näitä pelejä Kusielczuk pelasi kunnes ne alkoivat loopata tai kunnes niissä ei voinut enää edetä.

Kusielczukin haaste päättyy sunnuntaina 26. helmikuuta, kun hän läpäisee Super Mario Bros. 3:n (1990). Lähetystä voi seurata suorana hänen Twitch-kanavaltaan, ja mieletön määrä kaverin aiempia läpipeluuvideoita löytyy YouTubesta.

pelistriimaus
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat