UUSIMMAT

Pelistudiosimulaattorin piratismipila toi julkisuutta ja menestystä

26.05.2013 16:00 | Juho Anttila

Veljekset Patrick ja Daniel Klug perustivat viime vuoden kesällä uuden peliyrityksen, Greenheart Gamesin. Firman ensimmäinen peli, Game Dev Tycoon kuvasi, mitäs muuta kuin pelikehitystä. Koska piratismi harmitti veljeksiä, lisäsivät he pelin ilmaiseen, piraattikanavia pitkin jaettavaan versioon ironisen ominaisuuden. Game Dev Tycoonin piraattiversio sisälsi nimittäin piraatteja, jotka ajoivat pelifirmat vääjäämättä konkurssiin.

Temppu keräsi paljon julkisuutta ja tämä on näkynyt myös Game Dev Tycoonin menestyksessä. Vaikka piraatit pelaavat peliä yhä suuremmissa määrin kuin maksavat asiakkaat, on rahaa ropissut firman tilille mukavasti. Ei miljoonia, mutta sen verran, että toinenkin veljeksistä voi siirtyä päivätyöstään täysipäiväiseksi pelikehittäjäksi.

Veljekset kertovat blogikirjoituksessaan, että menestys mahdollistaa paitsi Game Dev Tycoonin vikojen ja puutteiden korjaamisen, myös jatko-osan kehittämisen. Game Dev Tycoon on myös hyväksytty Steamin valikoimaan, mutta siellä julkaisu tehdään vasta, kun veljekset ovat vastanneet pelaajilta saamaansa palautteeseen ja tehneet lempilapsestaan entistä paremman.

Varovaisen arvion mukaan Game Dev Tycoon tulee myyntiin Steamissä tämän vuoden elokuussa. Malttamattomat voivat yhä ostaa pelin yrityksen kotisivulta. Kaikki pelin nyt ostavat saavat myös Game Dev Tycoonin päivitetyn version, kun virallisen Steam-julkaisun aika lopulta koittaa.

Lähde: Greenheart Gamesin blogi

Lisää aiheesta

Game Dev Tycoon (2013) vs Software Star (1984) – pelintekopelit vastakkain

Warepeli puri warettajia – eli kuinka eräs pelikehittäjä näpäytti piraatteja

Game Dev Story -tiimin uusin peli julkaistiin Android-puhelimille