Pelisuunnittelijan kekseliäs pikkupeli risteyttää shakin ja ristinollan

07.01.2017 12:00 | Muropaketin toimitus

Pelisuunnittelija Michael Davies kehitti shakista yksinkertaistetun version, joka on ladattavissa ilmaiseksi digitaalisena versiona.

REX on ilmainen indie-peli, joka tarjoilee yksinkertaistetun version shakista. Pelisuunnittelija Michael Davies kuvaili Polygonille pelin perusideaa:

– Halusin tehdä lautapelin, joka muistuttaisi shakkia, mutta olisi erittäin yksinkertainen, siinä olisi tosi helpot säännöt, se veisi vain 15 minuuttia pelata, ja sen voisi selittää helposti lapsellekin. Pyrin peliin joka olisi jotakin shakin ja ristinollan väliltä.

REXin pelilauta on kooltaan vain viisi-kertaa-viisi ruutua, ja siinä missä perinteistä shakkia pelataan kuudella erilaisella pelinappulalla, on REXissä vain kolme erilaista. Kaikki nappulat voivat liikkua mihin tahansa suuntaan, mutta osa voi liikkua pidemmälle kuin toiset.

REX on ladattavissa ilmaiseksi GameJoltista. Pelin tekoäly tarjoaa Polygonin mukaan todellisia haasteita vaikeammilla vaikeusasteilla, mutta Davies suunnitteli pelin erityisesti kahden pelaajan kokemukseksi. Pelisuunnittelija Michael Davies tunnetaan ennestään muun muassa ydinsotakomediapelistä ICBM, josta Polygon kirjoitti pitkän artikkelin.

indiepeli
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat