UUSIMMAT

Pelisydän kerää pelattavaa Tampereen lastenklinikalle

13.11.2015 17:00 | Miikka Lehtonen

Pelaajat ovat jo usean vuoden ajan näyttäneet muun muassa Child’s Play -keräysten ja Extra Life -tempausten kautta, että heiltä löytyy kykyä ja halua auttaa. Nyt saman voi osoittaa myös Suomessa, sillä Pelisydän-keräys järjestetään toista kertaa. Kampanjan tarkoituksena on kerätä pelejä ja muita viihdevälineitä Tampereen lastenklinikan pienille potilaille. Jos joku meistä on lapsena ollut sairaalassa, muistanee vieläkin aika hyvin, miten pelottava ja tylsä paikka se voi lapsesta olla. Nyt itse kullakin on tilaisuus tehdä kokemuksesta ehkä hieman miellyttävämpi.

Keräyksen kohteena on Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenklinikka, jolle kerättiin viime vuonnakin saman kampanjan tiimoilta apua. Tuolloin apua annettiin vain rahan muodossa, jolla sitten ostettiin klinikalle pelejä, leluja ja pelattavaa, mutta tänä vuonna voi myös auttaa yksinkertaisesti lahjoittamalla kampanjan keräyspisteisiin pelejä, joita ei välttämättä enää itse halua.

Kampanjaan voivat osallistua niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin. Yhteistyökumppaneiksi haluavia yrityksiä pyydetään ottamaan yhteyttä osoitteeseen [email protected] Mikäli haluaa lahjoittaa rahaa tai pelejä, näin se käy:

Rahalahjoitukset: Tilisiirron saajaksi tulee merkitä “Lastenklinikoiden Kummit ry” ja tilisiirron viestiksi “peli”. Tilinumero on FI29 14703 0002 04001. Keräysaika on 16.11-6.12.2015.

Pelilahjoitukset: pelejä otetaan vastaan Tampereen pääkirjasto Metson asiakaspalvelussa, sekä Tampereen yliopiston Oasis-tilassa. Oasis sijaitsee keskustakampuksen Pinni B -rakennuksen toisessa kerroksessa. Pelejä kerätään Kansallisen pelipäivän viikon maanantaista perjantaihin, eli 16.-20.11.2015. Kampanjan järjestäjät ilmoittavat ottavansa mieluiten vastaan Xbox 360 -, PlayStation 3 – ja Wii-pelejä, sekä käsikonsoleita ja -pelejä.

Lastenklinikan potilaat viettävät merkittävän osan ajastaan huoneessaan. Aika käy helposti pitkäksi, varsinkin jos liikkuminen on rajoitettua. Pelisydän-kampanjan tarkoitus on tehdä lasten sairaalassaoloajasta mahdollisimman viihtyisää. Nyt toisena vuonna järjestettävässä kampanjassa kerätään raha- ja pelilahjoituksia Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenklinikalle. Viime vuonna keräys kerrytti kiitettävästi lahjoituksia niin yrityksiltä kuin yksityishenkilöiltäkin. Tänä vuonna rahalahjoitusten lisäksi otetaan vastaan myös pelejä.

Vaikka lastenklinikan viihtyvyys parani jo edellisen kampanjan myötä, on tarve edelleen suuri, sillä laitteita joudutaan uusimaan jatkuvasti. Lisäksi potilashuoneiden määrän kasvaessa myös laitteiston määrä kasvaa. Laitteiston siirtäminen olisi raskasta, sillä hygienian vuoksi kaikki laitteet on puhdistettava aina siirron myötä.

Kampanjan vapaaehtoiset auttavat sairaalaa saamaan laitteet käyttökuntoon ja ohjaavat tarvittaessa henkilökuntaa laitteiden käytössä. Näin hoitotyön resursseja ei kulu päivitysten ja pelien asentamiseen. Vapaaehtoiset käyvät myös lahjoitetut pelit läpi, valikoivat näistä sopivat ja puhdistavat ne. Mahdolliset karsitut pelit vaihdetaan muihin, sopivampiin peleihin.

Kampanjan järjestävät IGDA Finland Tampere Hub ja Akateemiset pelaajat yhteistyössä Lastenklinikoiden Kummit Ry:n kanssa. Kaikki tuotot menevät keräykseen suoraan ja lyhentämättöminä.

Lisätietoja: Pelisydän