UUSIMMAT

Pelit sopivat kaikille – Everyplay kehittää sosiaalista pelaamista

19.05.2008 12:50 | Jukka O. Kauppinen

Pohjoismaiden neuvoston Pelikehitysohjelma (Nordic Game Program) tukee 40 000 eurolla uutta, sosiaalisiin peleihin keskittyvää Everyplay Oy -yritystä, joka kehittää laajoille yleisöille tarkoitettua sosiaalisen pelaamisen verkkopalvelua.

”Pelit ovat kaikkia varten. Pelimäinen vuorovaikutus on nouseva trendi, jonka kaikkien uusia tuotteita ja palveluita suunnittelevien tulisi alasta riippumatta ottaa huomioon” kommentoi Everyplay Oy:n toimitusjohtaja Jussi Laakkonen.

17 vuotta ASSEMBLY-tietokonefestivaalia luotsannut ja aiemmin autopelikehittäjä Bugbear Entertainment Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtajana toiminut Laakkonen kritisoi pelien nykyistä imagoa:

”Pelaaminen ja leikillisyys on erottamaton osa ihmisluonnetta, mutta valitettavan usein pelialan upeat tuotokset eivät tavoita valtavirtaa. Onneksi muutos on käynnissä ja markkinoille on tullut laajoille yleisölle suunnattuja menestyksiä kuten Nintendo Wii ja Facebook:n sosiaaliset pelit.”

Tällä hetkellä tuotekehitysvaiheessa olevalla yrityksellä on tähtäimessä kansainväliset markkinat.

”Pelit ja yhteisöllinen media ovat täysin globaaleja markkinoita, joilla läpimurron tekeminen vaatii markkinoita mullistavaa innovaatiota. Uskomme, että meillä on tähän edellytykset” kommentoi Jussi Laakkonen.

Innovaatio, tuotekehitys ja nopea kansainvälistyminen vaativat riittävää rahoitusta.

”Pohjoismaiden neuvoston tukipäätös on meille merkittävä erityisesti siksi, että se validoi yrityksen innovaatioita ja markkinapotentiaalia” toteaa Jussi Laakkonen ja jatkaa ”Alkuvaiheen rahoituksessa on hankalinta oikeiden yhteistyökumppaneiden löytäminen. Tukipäätös ja sen saama julkisuus helpottavat Everyplayn ja sijoittajien kohtaamista.”

Pohjoismaiden neuvoston tukea sai tällä hakukierroksella suomalaisista yrityksistä myös Housemarque Oy (40 000 €), Frozenbyte Oy (40 000 €) sekä Kloonigames (13 000 €).

Lisätietoja: http://www.everyplay.fi

Lisää aiheesta

Pohjoismaista pelitukea jaettiin kuudelle pelitalolle

Pohjoismaista pelikehitysapurahaa jaetaan jälleen

Lue lisää eDomesta

eDomen arvosteluviikko: Advance Wars, ATV Offroad Fury 4, Left 4 Dead, Virtua Fighter 5

Konamilta uusi yrittäjä musiikkipelien kultakaivokseen

Lyhenevätkö pelit tulevaisuudessa?

Mistä tytöt tykkää?

Sonyltä äkkilähdön tehnyt Phil Harrison sai seuraajan

Wiin Virtual Console -ladattavat pelit testissä – onko Nintendo iskenyt retrokultasuoneen?

Keskustelu

Muropaketin uusimmat