UUSIMMAT

Pelitalon pomo on 57 miljoonan taalan mies

13.06.2014 12:10 | Jukka O. Kauppinen

Vaikka Facebook-peleihin erikoistuneen Zynga-pelitalon tienestit ovatkin laskusuunnassa, on firmalla varaa pistää taala poikineen raskaan sarjan johtajaan. Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi värvätyn Don Mattrickin palkkapussi painaa näet kokonaisten 57 miljoonan dollarin verran.

Don Mattrick oli aiemmin töissä Microsoftilla, jossa hän johti yhtiön viihdepuolta – eli muun muassa konsoleita, pelikehitystä, viihdelaitteita, viihdepalveluja ja kaikennäköistä kuluttajabisnestä. Iso mies, isossa asemassa. Eikä sellaisesta liikahdella pois ihan pikkurahatarjouksilla.

Zynga puolestaan oli tilanteessa, jossa horjuva pelijätti tarvitsi parhaan mahdollisen johtajan luotsaamaan firman uuteen kasvuun ja parempaan huomiseen. Niinpä yhtiö löi Mattrickille kelpo tarjouksen. Zynga maksoi pelkästään Microsoftilta irtisanoutumislapun allekirjoittamisesta lähes yhdeksän miljoonan dollarin bonuksen, Zyngaan siirtymisestä taas maksettiin erikseen viisi miljoonaa taalaa ja sen jäälle 1,7 miljoonan stipendi sekä optio 7,3 miljoonan Zyngan osakkeen ostamiseen.

Firman vaihtamistäkyjen jälkeen miehen palkka näyttää jokseenkin vaatimattomalta. Vain miljoona taalaa vuodessa, mutta vuotuiset bonukset sentään saattavat nostaa summaa 400 prosentilla, jos bisnekset vain sujuvat mukavasti.

Kaiken kaikkiaan Mattrickin palkkauspaketti on huimat 57 miljoonaa dollaria. Jokseenkin valtava summa, etenkin vuoristoratamaisesti poukkoilevan selainpeliyhtiön madonlukuja tarkisteltaessa.

Lähde: CNBC