Uusimmat

Pelitoimittaja haukkui p*skan pelin p*skaksi, pelintekijä vaatii 11 miljoonaa korvauksia

18.03.2016 13:04 Jukka O. Kauppinen

Digital Homicide Studiosilla ja pelitoimittaja Jim Sterlingillä on vaikea, yhteinen menneisyys. Sterling haukkui puolitoista vuotta sitten firman The Slaughtering Grounds -räiskinnän ansaitusti kamalaksi roskaksi, ja siitähän tekijät eivät tykänneet. Seurasi hyvin huvittava episodi, jossa pelintekijät kävivät Sterlingin kimppuun oikein tosissaan ja pilkkasivat tätä henkilökohtaisella tasolla törkeästi.

Nyt tapaus on jatkumoineen viety korkeammalle tasolle, sillä pelistudio syyttää Sterlingiä muun muassa taloudellisista tappioista ja henkisestä tuskasta. Kaiken kaikkiaan pelitalo vaatii Sterlingiltä yli 11 miljoonaa (!) dollaria korvauksia.

11 miljoonaa. MILJOONAA.

”Sterling aiheutti haastajalle vahinkoja, maineen menetystä, tuotteen menetyksen ja vakavia henkisiä ongelmia, jotka oikeuttavat vahingonkorvauksiin.”

Firman ”voi kun meille niin tehtiin vääryyttä” -lista on kaikkiaan kymmenen kohdan mittainen. Yksi hirveää henkistä tuskaa aiheuttaneista kommenteista koskee sitä, kun Sterling vertasi pelikehittäjiä Yksin kotona -elokuvan tunarirosvoihin.

Digital Homicidea pännii myös se, että Sterling on paljastanut jamppojen toimineen useiden eri firmojen nimissä puskien digikauppoihin merkityksettömiä ja yleensä huonoja roskapelejä, jotka on tehty minimivaivalla, usein kylmästi Unity-pelikehitysjärjestelmän valmiilla materiaaleilla. Mutta tuota noin. Itsehän tunkivat itsensä väkisin valokeilaan ja oikein kerjäsivät huomiota Sterlingiä trollaamalla. Oma moka, jos omat toimet eivät kestä päivänvaloa.

Tiedättekös. Tästä ei pelialakomedia enää parane.

Toki Sterlingiä käy sääliksi, kun herra joutuu käyttämään aikaansa pölvästien syytöksiltä puolustautumiseen, mutta luulen (tai toivon), että haaste nauretaan ulos oikeudesta. Toisaalta, joskus käy outojakin.

Asiaa on käsitelty laajemmin Destructoid-saitilla.

Lähde: Digital Homicide vs Sterling

Lisää aiheesta

Kamala peli haukuttiin kamalaksi – tekijät haukkuivat kriitikon idiootiksi