Pelitubettaja JonTron menetti roolinsa tulevassa pelissä rasististen kommenttiensa vuoksi

25.03.2017 18:00 | Muropaketin toimitus

Rasistisia kommentteja julkisuudessa ladellut pelitubettaja JonTron poistetaan tulevasta Yooka-Laylee -tasohyppelypelistä. Kehittäjästudio Playtonic Games korostaa, ettei se edusta JonTronin esittämiä näkemyksiä.

Pelitubettajana tunnettu JonTron on menettänyt ääniroolinsa tulevassa Playtonic Gamesin Yooka-Laylee -tasohyppelypelissä, kertoo Polygon. Kehittäjästudio pestasi JonTronin jo vuonna 2015 peliin, jota pidetään Banjo-Kazooie -sarjan henkisenä perillisenä. Kehittäjät ovat kuitenkin päättäneet erottaa tunnetun tubettajan tämän julkisuudessa esittämien rasististen kommenttien vuoksi.

Koska peli ilmestyy jo huhtikuun alussa, tullaan JonTronin ääni poistamaan pelistä tulevan päivityksen myötä. Kehittäjät kertovat kuulleensa tubettajan kommenteista vasta, kun pelin kehitys oli jo päättynyt.

”Haluamme tehdä erittäin selväksi, että emme tue tai hyväksy JonTronin henkilökohtaisia näkemyksiä, ja että ulkopuolisena faniavustajana hän ei edusta Playtonicia missään roolissa”, kehittäjästudio kertoo Gamesindustry.bizille antamassaan lausunnossa.

Yooka-Laylee ilmestyy 11. huhtikuuta Team17:n julkaisemana PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Linuxille ja Macille. Myöhemmin tänä vuonna tasohyppely tulee kääntymään myös Nintendo Switchille.

YouTube
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat