UUSIMMAT

Peliveteraani: ”indiepelit ovat puolentoista vuoden kuluttua ahtaalla”

02.07.2015 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Indiepeleistä jaksetaan kohkata kovasti ja kehua, että niissä on pelaamisen tulevaisuus. Mutta tähän kohtaan karu fakta: suurin osa indiepeleistä on huonoja. Paskaa on enemmän kuin niitä oikeita helmiä.

Lisäksi indiepeliboomi johtaa vääjäämättä ongelmiin: yhä useampi kuvittelee indiekehittämisen ja –julkaisemisen olevan oikotie onneen, joten markkinoille tulee yhä enenmmän indiepelejä. Ja yhä enemmän niitä keskinkertaisia ja paskoja tekeleitä, joiden seasta niiden oikeasti hyvien indieiden löytäminen on aina vain hankalampaa.

Näitä ongelmia miettii Team 17 –studion Debbie Bestwick, joka puntaroi pitkässä kolumnissaan indiepelien tulevaisuutta yleensäkin. Studio etsii maailmalta laadukkaita indiekehittäjiä, joiden teoksia Team 17 voisi julkaista muutaman seuraavan vuoden aikana. Siinä sivussa studio myös yrittää ennakoida pelialan ja indiepelien tulevaisuutta: miltä indieskene näyttää puolentoista vuoden kuluttua, kun nyt julkaisuohjelmaan hyväksytty peli saadaan lopulta valmiiksi?

Bestwickin arviot pelialan kehittymisestä ja muuttumisesta ovat riipaisevan osuvia, ja ennustukset konsolijättien todennäköisestä Platinum/ Greatest Hits –alekatalookista ajaa myös konsolimaailman indiekehittäjiä ahtaalle.

”10-15 punnan hintaiset indiepelit eivät enää erotu hinnaltaan edukseen massiivisesti markkinoiduista, suurelle yleisölle tehdyistä AAA-peleistä. Neljä miljoonaa kappaletta myynyt megahitti sinun 2D-pikselitaidetasoloikkaasi vastaan, samalla hinnalla? Ei kuulosta reilulta ottelulta.”

Kantsii lukea. Kiinnostavaa tekstiä.

Lisätietoja: Gold rush or fools’ gold?

Lisää aiheesta

Huippuarvosanat ja rakkautta saanut indiepeli myi surkeasti – ”tämä oli viimeinen tekemämme peli” 

Jos Alien Breed ja Chaos Engine saisivat lapsen, se olisi tämä 

Natsidinosauruksia, kyllä kiitos 

Squad puskee ArmA-räiskintöjen tontille