Uusimmat

Pellolta kuuluu pärinää ja puutarhasta säksätystä – arvostelussa Farming Simulator 2013

16.01.2013 11:30 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila on Domen virallinen maamies. Se siitä saa kun erehtyy vastaanottamaan Farming Simulatorin arvosteltavakseen. Noh, eipähän ollut sentään heppapeli…

Traktorit, leikkuupuimurit ja muu maatalouslaitteisto on Farming Simulatorin suola. Työkoneita löytyy yli sata erilaista, kaikki oikeiden vekotinten mukaan mallinnettuna. Koneet näyttävät ihan hyvältä, niitä ajavat kuskit sen sijaan eivät. Tönkkösuolattujen pökkelöiden elävöittäminen ja animoiminen toisi graafisen ulkoasun lähemmäs tätä vuosikymmentä.

Ajokkeja voi ohjata näppäimistön lisäksi padilla tai ratilla. Oli ohjain mikä tahansa, täyttää se tehtävänsä. Yleisesti ottaen ohjattavat työkoneet ovat sen verran kankeita ja hitaita, ettei niiden ajamiseen kummoista tarkkuutta tarvita.

Hitaus muuten pelillisestä näkökulmasta Farming Simulatorin suurimpia ongelmia. Pienenkin peltopläntin kyntäminen vie aikaa vaikka millä mitalla. Pidemmän päälle homma on aivan yhtä tylsää kuin kuvittelisin sen tosielämässäkin olevan. Zen ja maatilanhoito sanoisi joku, minä sanon, että homma muistuttaa liian usein ruohon kasvamisen seuraamista. Joskus jopa konkreettisesti.

Onneksi työmiehiä voi yhä värvätä tekemään tylsät työt pikkurahalla. Tekoäly osaa kyntää ja kylvää, kunhan ohjattavaksi annetaan oikea kone ja traktorin keula laitetaan osoittamaan haluttuun suuntaan. Paras kuitenkin katsoa, ettei tiellä ole esteitä, sillä tekoäly ei osaa kiertää ongelmakohtia eikä myöskään varoittaa pelaajaa pulmasta.

Lue koko arvostelu: Farming Simulator 2013 (PC)

Lisää aiheesta

Farming Simulator 2011 (PC)

Garbage Truck Simulator 2011 (PC)

Ski Region Simulator 2012 (PC) 

Train Simulator 2012 (PC)