Perjantaikevennys: Hitler ja jäätelötuutti pelastavat maailman avaruuskaloilta

09.09.2011 19:00 | Tero Lehtiniemi

Indie-pelikulttuuri tuntee melkoisen määrän mitä eriskummallisempia pelejä, mutta yleensä niiden punainen lanka on silti jollain tavoin hahmoteltavissa. Joskus tästä ikävästä pääsäännöstä kuitenkin löytyy poikkeuksia, ja yksi tällainen on Revenge of the Sunfish. Peli on sen verran tiukka matka ihmisen ajatusmaailman synkimpiin syövereihin, että niitä tajuntaa laajentavia alkaa oikeasti kaipaamaan. Toisaalta, voiko peli jossa pelataan muun muassa jäätelötuutilla JA josta löytyy Hitler, mitenkään olla huono? Sitä minäkin.

Jacob Waldemar Buczynskin tekemä Revenge of the Sunfish on melko hämmentävä kokemus, jonka kantavana ideana ilmeisesti on maapalloa vastaan hyökkäävän aurinkokala-invaasion torjuminen. Ilmeisesti, koska tarinankuljetus on yhdistelmä huonoa englantia, kryptisiä ohjeita ja täysin normaalin järjenjuoksun ohittavaa etenemistä vaiheesta toiseen.

Varaan pidemmät saatesanat ja kommentit Domen ihka omaa Revenge of the Sunfish -juttua varten jonka vielä joskus lupaan tehdä (taikka mörökölli minut vieköön), mutta sitä odottaessa kannattaa tutustua vaikkapa tähän videoon. Kaikeksi onneksi peli on myös ilmainen, joten kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan sitä alla olevasta linkistä.

Linkki: Revenge of the Sunfish

Lue myös

Fallout mukaan Puolan politiikkaan!

The Legend of Zelda on liian vaikea peli Eiji Aonumalle

Resistance 3 (PS3)

Warhammer 40K: Space Marine (PC, PS3, Xbox 360)